Marta Espinosa

La dansa més metropolitana es viurà al metro en quatre sessions i escenaris diferents

La primera edició del festival La Quinzena portarà l'art del moviment a les estacions de l'Hospitalet, Badalona, Cornellà i Santa Coloma.

Divendres, 1 de març, arrenca la primera edició del festival Quinzena metropolitana de dansa i ho fa amb una vocació d'àmbit metropolità, amb l'objectiu d'acostar la diversitat de la dansa a tothom, i això inclou apostar per escenaris de la capital catalana i també espais ubicats en altres municipis de l'entorn.

En aquest sentit, vinculant el moviment de la dansa amb el moviment de la ciutadania, el metro ha estat l'escollit com un dels escenaris on es viurà la dansa. El suburbà és el mitjà de transport que ens mou i a més connecta bona part dels municipis participants al festival. I ho farà de la mà dels Brodas Bros, que oferiran diverses sessions del seu espectacle Under9, un projecte artístic creat exclusivament per ser representat al suburbà barceloní.

Seran quatre sessions en trams de línies de metro de Badalona, l'Hospitalet, Santa Coloma i Cornellà / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

La dansa és l'epicentre d'Under9, on els Brodas Bros, juntament amb artistes especialistes en altres disciplines com la dansa vertical, el hip-hop, el breakdance o el freestyle, escortats per alumnes d'escoles de ball i acompanyats de la sempre efectiva percussió de Brincadeira, amenitzaran els trajectes dels usuaris de l'àrea metropolitana.

Seran quatre actuacions i totes començaran a les 19 hores. L'1 de març, a Badalona Pompeu Fabra de la línia 2. Divendres 2 de març, serà el torn de la línia 5 a Cornellà Centre i l'endemà dissabte, 3 de març, a Església Major de la L9 Nord. L'última actuació serà el 16 de març a l'Hospitalet, a l'estació Europa / Fira de la L9 Sud. Els ballarins i usuaris es mouran per les instal·lacions i faran petits trams de les línies per apropar la dansa, la música i el bon rotllo a tots els usuaris estiguin on estiguin: andanes, vestíbuls, trens o fins i tot als accessos del carrer. 

El grup Brincadeira donarà ritme als balls dels Brodas amb la seva efectiva percussió / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

De l'1 al 18 de març, el festival Quinzena metropolitana programa més d'un centenar de funcions de dansa en diferents espais de Barcelona, Badalona, Cornellà, l’Hospitalet, Santa Coloma i Esplugues. 

Darrera modificació: 
27.02.2018

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies