Header Top menu
Barcelona-Seül, un trajecte cinematogràfic d'anada i tornada
El Subtravelling 2017 va posar el punt final dijous amb una marató de projeccions i l'acte de lliurament de premis, al vestíbul del metro d'Universitat, i Pau Gutiérrez, el guanyador del 2016, no s'ho va voler perdre.
“Impressionant! A Seül em vaig submergir en una cultura i uns costums molt diferents dels nostres, i com a guanyador del Roda a TMB 2016 vaig ser convidat als actes del festival de curts, em van tractar molt bé”, recorda el terrassenc Pau Gutiérrez Serrano, amb les imatges encara fresques de l'estada a la capital coreana del setembre passat durant el festival SMIFF, agermanat amb el Subtravelling de Barcelona.
A post shared by PAU GUTIÉRREZ (@paugutierrez___) on
El viatge era un dels premis (l'altre era una tauleta) per haver fet el millor curtmetratge rodat amb un mòbil en el metro o els autobusos, segons la valoració del jurat del festival de l'any passat, el primer de l'agermanament Barcelona-Seül. I el jove Pau Gutiérrez ho ha aprofitat per gravar les imatges de la seva pròxima producció, un curtmetratge que ara està editant. “Volia plasmar la nit coreana, els efectes dels llums de neó i les ombres en els carrerons, i ho vaig fer amb una figura humana, que era la meva mare”, detalla.
Serà un pas més en el que pot esdevenir una carrera professional, perquè el Pau estudia tercer curs de direcció de cine a Barcelona. “Ara estic en un projecte una mica més gran i més boig, el meu primer llargmetratge, que rodarem d'aquí un mes”, anuncia il·lusionat.
Incentivar la creativitat de les noves generacions de cineastes és un dels objectius del Subtravelling, i ja tenim uns altres noms per tenir en compte, els dels guanyadors del Roda a TMB 2017: Joan Porcel i Mar González Ruiz de Larramendi, els autors del curt Ya no está. Ells aniran l'any que ve a Seül i també els demanarem que ens ho expliquin.
I si no heu vist els altres curts, els premiats i els no premiats, són al web del Subtravelling, i tots valen la pena!