Redacció

Viatgem amb la TUSA de Badalona entre el 1966 i el 1972

El Museu de Badalona ens ha obsequiat al seu Flickr amb un àlbum de fotografies històriques de la TUSA (Transportes Urbanos, SA), l'empresa de transports d'autobús més significativa de la ciutat.

L'àlbum recull fotografies de la companyia en el període comprès entre el 1966 i el 1972. El Museu ha confeccionat aquesta col·lecció gràcies als negatius del fons de Genís Vera que conserva al seu arxiu d'imatges. El que han fet ha estat digitalitzar-les i posar-les a l'abast de tothom.

Les imatges capten diversos moments, com la benedicció dels autobusos d'una nova línia de TUSA, a la plaça de la Vila, amb la presència del llavors alcalde, Felip Antoja Vigo, l'abril del 1966.

Benedicció d'autobusos a la plaça de la vila de Badalona / Foto: Museu Badalona

Les fotografies són en blanc i negre, però el museu badaloní afegeix una nota de color al nostre imaginari tot recordant-nos “quan la TUSA era un vehicle de color blau que circulava pels carrers de Badalona i permetia anar d'una banda a l'altra amb una certa comoditat”.

Personal encarregat de cobrar els bitllets / Foto: Museu de Badalona

En aquesta fotografia del 1968, podem contemplar les persones que s'havien d'encarregar del cobrament dels bitllets. 

L'alcalde amb la màquina per emetre els bitllets  / Foto: Museu de Badalona

Els nous autobusos incorporaven sistemes innovadors d'emissió dels bitllets. En aquesta imatge, l'alcalde de la ciutat, Felipe Antoja, en provava el funcionament. 

Si vols consultar l'àlbum sencer, només ho tens a un clic gràcies al Museu de Badalona.

 

Darrera modificació: 
21.06.2017
Tema: 

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies