Redacció

El ferrocarril penjant més antic del món compleix discretament els 120 anys

El coronavirus ha deslluït el 120è aniversari de l'històric ferrocarril en suspensió de Dresden, a Alemanya. Per precaució, s'ha decidit no realitzar celebracions. El Schwebebahn, que transporta tant residents com turistes entre els districtes de Loschwitz i Oberloschwitz, va fer el primer viatge el 6 de maig del 1901.

L'origen d'aquest transport es troba en una fàbrica de sucre a Colònia, a finals del XIX. L'enginyer i propietari d'aquesta indústria volia que el model que estava utilitzant a la fàbrica servís d'inspiració per a rèpliques aptes per al transport de passatgers.

Finalment, a principis del segle XX, es van construir a Alemanya els ferrocarrils en suspensió de Wuppertal i Dresden. Mentre el primer fa un recorregut més llarg i en zona plana, el segon salva una zona accidentada (supera un desnivell de 84 metres) movent-se gràcies a un cable d'acer de 390 metres de llarg i 38 mil·límetres de gruix.

Avui dia, i malgrat les restriccions del coronavirus, l'històric transport continua donant servei, disposat a complir noves fites.

Darrera modificació: 
11.06.2021
Tema: 

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies