Header Top menu
El metro d’Hamburg comença la construcció d’una nova línia automàtica
L’operador de transport públic de la ciutat alemanya d’Hamburg, Hochbahn, ha anunciat l’inici dels treballs de la que serà una de les línies automàtiques de metro més modernes d’Europa, l’anomenda U5. La segona ciutat més poblada del país centreeuropeu, amb gairebé 1,9 milions d’habitants, comptarà així amb una línia que segons l’operador utilitzaran gairebé 270.000 passatgers diaris i que s’espera que entri completament en funcionament el 2030.
La futura línia U5 travessarà Hamburg d’est a oest i viatjarà travessant nuclis urbans importants com són el districte de negocis city nord, que dona feina a unes 30.000 persones, Uhlenhorst (60.000 veïns), la universitat (43.000 estudiants i 11.000 treballadors) o l’hospital universitari. La línia finalitzarà el seu recorregut a la zona de Volkspark, completant així un recorregut d’aproximadament 24 quilòmetres.
Trens pensats pels usuaris
L’operador Hochbahn ha iniciat el procés de licitació per als nous vehicles que han de circular per la U5. Està previst que aquests vehicles, anomenats comercialment DT6 o Doppeltriebwagen de nova generació (automotors dobles que poden circular en ambdós sentits sense conductor) comencin les proves el 2027. De la mateixa manera que amb la nova sèrie 7000 de metro de TMB que entrarà en funcionament pròximament, els combois han comptat amb la veu dels usuaris per donar resposta a les seves necessitats en matèria de confortabilitat o accessibilitat.
Els nous vehicles mesuren 40 metres de llarg i seran totalment accessibles. Les seves composicions previstes de 2 o 3 vehicles permetran formar així, trens de fins a 120 metres de llarg amb capacitat per gairebé 900 passatgers asseguts. Els trens tindran portes completament transparents i tant l’ús de l’espai, que s’ha eixamplat fins als 2,70 metres, com l’àrea de seients i d’estança del passatger s’han creat pensant a augmentar la comoditat del passatger.
Sostenibilitat de la línia
Un altre dels aspectes importants d’aquesta nova línia automàtica és la sostenibilitat. I és que igual que ja es va produir amb l’energia destinada al metro amb la darrera licitació de TMB, resolta el novembre del 2021, el 100% de l’energia utilitzada a la U5 provindrà d’energies verdes. A més, als plecs de licitació dels nous trens, s’especifica que la tassa de reciclatge dels nous vehicles destinats a la U5 ha de ser del 94% i que cal que el fabricant inclogui criteris d’eficiència energètica en aspectes com el pes dels mateixos combois per tal de minimitzar l’ús d’energia.
- Altres temesEn xarxaConceptesTecnologiaInstitucionsAltresAnys2022