Header Top menu
TMB i Setba sumen esforços en el Dia Internacional Contra la Violència vers les Dones
Comparteixen el vídeo de 'Muses', un projecte dirigit per Ventura Camacho i Marta Fàbregas, que es pot visitar a la Pigment Gallery de l'Hotel Miramar Barcelona fins al 30 de novembre.
Avui dimecres, 25 de novembre, amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència vers les Dones, la Fundació TMB presenta una nova acció de col·laboració amb la Fundació Setba que condensa l'esperit de lluita de la jornada en una creació videogràfica titulada Muses.
Malauradament, la situació de pandèmia no permet repetir l'activitat dels dos darrers anys que consistia en un photocall amb les participants del taller de fotografia De l'ombra a la llum (de la Fundació Setba), les quals són dones que han viscut la violència masclista en primera persona.
Aquest any s'ha elaborat una peça audiovisual reivindicativa inspirada en el mateix taller. L'educador social i coach Ventura Camacho i l'artista i activista Marta Fàbregas s'han fet càrrec de la direcció d'aquest projecte de transformació personal. El passat 10 de març, en el marc del Dia Internacional de les Dones, i amb la col·laboració de l'Institut Català de les Dones, la Fundació Setba va organitzar una acció reivindicativa enganxant els retrats de les dones participants en el taller en diferents establiments del Barri Gòtic com a mostra de rebuig de la violència masclista. Eren fotografies per treballar el present i el futur d’aquestes dones. Ara aquestes fotografies es poden veure a la Pigment Gallery de l'Hotel Miramar Barcelona fins a finals d'aquest mes.
La Fundació TMB ha volgut seguir donant suport a aquesta lluita amb la difusió d'aquest vídeo per sensibilitzar i fer visible la xacra que representa la violència contra les dones.
La violència masclista és aquella que s'exerceix contra les dones com a manifestació de la discriminació i de la situació de desigualtat en el marc d'un sistema de relacions de poder dels homes sobre les dones. Es manifesta per mitjans físics, econòmics i psicològics, amb amenaces, intimidacions i coaccions que tenen com a resultat final un dany o patiment físic, sexual o psicològic, independentment que es produeixi en l'àmbit públic o en el privat. Aquest tipus de violència pot manifestar-se en quatre àmbits de les nostres vides: parella, familiar, laboral i social o comunitari.
En aquest sentit, ahir TMB va presentar el document de base del pla de prevenció de l’assetjament sexual i per raó de sexe a les xarxes de metro i autobús, que es desplegarà en col·laboració amb l'àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona. El pla conté un recull de recomanacions, una proposta de procediment intern per afrontar el problema als transports públics, amb la corresponent formació del personal, i un decàleg que expressa la condemna de TMB, com a principal operador de transport públic de Catalunya, respecte a qualsevol comportament que impliqui assetjament sexual o per raó de sexe.
També coincidint amb el Dia Internacional Contra la Violència vers les Dones, TMB està difonent una segona onada de la campanya per combatre les actituds i els comportaments masclistes que afecten les dones al transport públic. “Volem viatjar tranquil·les! A TMB no hi ha lloc per al masclisme” és el missatge que dona el personatge de la campanya, Karma, en el vídeo que es pot veure a les xarxes socials i a MouTV.
Compartim el vídeo del projecte Muses: