Header Top menu
Investigadors experts i usuaris debaten al metro sobre els límits de la fertilitat
El vestíbul de l'estació d'Universitat va acollir ahir un cafè científic organitzat pel Centre de Regulació Genòmica en què es va debatre des del vessant científic, ètic i moral sobre un tema tan actual com és la fertilitat.
Fertilitat i edat, quins són els límits? és el títol de la sessió que va tenir lloc ahir dimarts 29 d'octubre al metro, dins el cicle de cafès científics que programa el Centre de Regulació Genòmica de Barcelona al llarg de tot un any. La taula rodona va durar uns 90 minuts i es va oferir cafè per als assistents, d’aquí el nom del cicle.
El públic va participar com a oient i després com a ponent en un debat amb tres investigadors i científics experts sobre un tema de màxima actualitat com és la fertilitat i els seus límits en el món actual. Es va oferir un debat distès sobre el fet que cada vegada es poden tenir fills amb més edat gràcies als avenços en el camp de la fertilitat, i es va intentar donar resposta a la pregunta: fins a quina edat és èticament acceptable que una dona pugui ser mare? I un home pare? Per primer cop, la xerrada es va retransmetre en streaming.
Els ponents de la trobada van ser Aida Rodríguez Nuevo, investigadora del laboratori de Biologia de l’Oòcit i Dormició Cel·lular del CRG; Mònica Parriego Beltrán, embriòloga clínica del laboratori de Reproducció Assistida de Dexeus Dona Barcelona, i Josefina Goberna Tricas, professora titular en el departament d’Infermeria de Salut Pública, Salut Mental i Maternoinfantil de la Universitat de Barcelona.
Des de TMB vam aprofitar per plantejar unes preguntes que les especialistes van respondre a través del nostre perfil a Instagram.
Els cafès científics CRG són espais de diàleg entre experts en un tema d’actualitat de base científica i el públic en general, que fomenten l’esperit crític i l’enriquiment mutu entre científics i ciutadans, així com l’intercanvi de visions, neguits i reflexions i que tenen lloc a diferents emplaçaments de la ciutat. Aquest és el segon cafè científic que té lloc al metro. El primer es va fer el 2018 i va tractar el tema de l’evolució humana.
- ConceptesComunicacióCulturalInstitucionsAltresTMBLlocsUniversitatAnys2019