Oriol Pàmies

Els autobusos de suport a l’emergència sanitària, finalistes dels Premis Telefónica 2020

A través de la Fundació TMB, més de 200 conductors es van oferir voluntaris per traslladar 570 pacients de Covid dels hospitals als espais de confinament.

La iniciativa de suport al trasllat de malalts de Covid-19 amb conductors d'autobús voluntaris ha estat seleccionada com una de les finalistes als Premis Fundació Telefónica al Voluntariat d'aquest any. Segons han informat els organitzadors, s'hi han presentat 400 candidatures, de les quals 15 han passat a la fase final. Entre aquestes el jurat ha escollit els cinc guardonats, que s'han fet públics aquest divendres.

La iniciativa de la Fundació TMB era una de les tres seleccionades en la categoria de voluntariat corporatiu, que reconeix projectes de voluntariat desenvolupats o impulsats per empreses, que posen en valor la seva aportació social mobilitzant els seus empleats. La guanyadora ha estat la iniciativa de voluntariat de l'Hospital Ifema, de Madrid.

Col·laboració especial

Entre l'abril i el maig passat, la Fundació TMB va posar en marxa, a través del seu programa de voluntariat, una col·laboració especial amb el Consorci Sanitari, el SEM i Bombers de Barcelona en l'operativa de suport a l'emergència sanitària. La tasca consistia en el trasllat de pacients afectats per la Covid-19 i donats d'alta hospitalària però amb indicació mèdica de confinament en espais específics no domiciliaris.

Més de 200 professionals de la conducció es van oferir per portar els autobusos model midi que es van habilitar per realitzar aquests serveis, i van mostrar així, un cop més, la vocació de servei públic i de compromís amb la societat de la plantilla de TMB.

Durant els 45 dies que es va mantenir l'operativa es van fer un total de 70 serveis que van suposar el trasllat de 570 persones afectades per la Covid-19 des de l'hospital fins a un espai de confinament per recuperar-se.

La Fundació TMB impulsa diferents programes de voluntariat coordinats des del departament de Responsabilitat Social, Dona i Diversitat mitjançant diferents modalitats de voluntariat, serveis solidaris per a la mobilitat, tallers per al foment de l'autonomia, activitats educatives i de civisme, etc. Us deixem el vídeo confeccionat amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat d'aquest 5 de desembre, que recull el testimoni de diversos treballadors participants.

Darrera modificació: 
04.12.2020
Tema: 

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies