Autor
Oriol Pàmies

Els autobusos de suport a l’emergència sanitària, finalistes dels Premis Telefónica 2020

A través de la Fundació TMB, més de 200 conductors es van oferir voluntaris per traslladar 570 pacients de Covid dels hospitals als espais de confinament.

Conductora voluntària a punt de sortir amb l'autobús a un trasllat sanitari, l'abril passat / Foto: Ajuntament de Barcelona
conductora-voluntaria-transport-anitari-covid-busbcn-horta_opt.jpg
Download this file (58.24 KB)

La iniciativa de suport al trasllat de malalts de Covid-19 amb conductors d'autobús voluntaris ha estat seleccionada com una de les finalistes als Premis Fundació Telefónica al Voluntariat d'aquest any. Segons han informat els organitzadors, s'hi han presentat 400 candidatures, de les quals 15 han passat a la fase final. Entre aquestes el jurat escollirà els cinc guardonats, que es faran públics aquest divendres.

La iniciativa de la Fundació TMB és una de les tres seleccionades en la categoria de voluntariat corporatiu, que reconeix projectes de voluntariat desenvolupats o impulsats per empreses, que posen en valor la seva aportació social mobilitzant els seus empleats.

Col·laboració especial

Entre l'abril i el maig passat, la Fundació TMB va posar en marxa, a través del seu programa de voluntariat, una col·laboració especial amb el Consorci Sanitari, el SEM i Bombers de Barcelona en l'operativa de suport a l'emergència sanitària. La tasca consistia en el trasllat de pacients afectats per la Covid-19 i donats d'alta hospitalària però amb indicació mèdica de confinament en espais específics no domiciliaris.

Més de 200 professionals de la conducció es van oferir per portar els autobusos model midi que es van habilitar per realitzar aquests serveis, i van mostrar així, un cop més, la vocació de servei públic i de compromís amb la societat de la plantilla de TMB.

Durant els 45 dies que es va mantenir l'operativa es van fer un total de 70 serveis que van suposar el trasllat de 570 persones afectades per la Covid-19 des de l'hospital fins a un espai de confinament per recuperar-se.

Darrera modificació
divendres, desembre 4, 2020 - 13:28
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/autobusos-de-suport-lemergencia-sanitaria-finalistes-premis-telefonica-2020