Premsa TMB

L'Espai Mercè Sala del metro acull l'exposició 'Mixed Use, Mixed Time, Mixed People'

La mostra exposa la funcionalitat dels equipaments públics híbrids que barregen funcions, espais i usuaris en un mateix edifici.

L’Espai Mercè Sala, la sala d’exposicions al metro de TMB, acull des d’avui i fins a finals del mes de juny l’exposició Mixed Use, Mixed TIme, Mixed People de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en col·laboració amb l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC). 

Quan en un equipament es combinen funcions com ara un mercat, un jardí d’infants i una biblioteca, tot en el mateix edifici, o una escola, un centre cívic i una residència per a gent gran, la ciutat comença a funcionar d’una manera diferent. Un equipament d’ús mixt està en actiu durant més hores al dia i l’ocupen diferents generacions de ciutadans, que contribueixen a enriquir i dinamitzar aquests espais i edificis públics.

Els visitants podran trobar 6 espais seleccionats que corresponen a 6 equipaments públics híbrids: l’Illa Fort Pienc (Eixample), Alchemika (Sant Martí), l’Arxiu Comarcal i Centre Cívic Mas Lluí (Sant Feliu de Llobregat), el Centre Cultural i Biblioteca Mercè Rodoreda (Sant Joan Despí), la Biblioteca La Ginesta i el Centre Cívic el Roure (Begues), i l’Edifici Fondo (Santa Coloma de Gramenet).

Aspecte de l'entrada a la sala d'exposicions Espai Mercè Sala a l'estació de Diagonal / Foto: Stela Salinas (AMB)
Aspecte de l'entrada a la sala d'exposicions Espai Mercè Sala a l'estació de Diagonal / Foto: Stela Salinas (AMB)

Les particularitats d’aquests edificis escollits es basen en la diversitat d’usos, la barreja d’equipaments i la seva integració en els teixits residencials, que són un valor afegit per garantir la cohesió social. Aquests espais tenen una funció clau a l’hora de crear barris dinàmics que esdevinguin eixos vertebradors de les ciutats.

“Mixed Use, Mixed Time, Mixed People” pretén ensenyar tot el potencial dels equipaments públics híbrids: un model d’espais de proximitat situats en barris i municipis on s’ajunten diverses funcions (mercats, biblioteques, escoles bressol, centres cívics...) que la ciutadania utilitza per a les seves activitats quotidianes. Aquests espais són un pol d’atracció i trobada entre persones de diferents generacions i classes socials i alhora són llocs clau perquè els ciutadans interaccionin dins de la metròpolis.

Aquesta exposició té l’origen a la primera Biennal d’Arquitectura i Urbanisme de Seül (Corea del Sud), que es va celebrar a finals del 2017 i que va aplegar projectes de 50 ciutats i metròpolis del món.

L’AMB treballa des de fa dècades construint equipaments en punts estratègics del teixit urbà metropolità amb el convenciment que els edificis públics proporcionen els serveis bàsics que els ciutadans necessiten per viure i són una bona eina de cohesió social. Els equipaments d’una ciutat ajuden a garantir l’estat del benestar i assegurar la qualitat de la vida metropolitana. Són espais dedicats a l’ensenyament, la sanitat, l’esport, el lleure, la cultura i l’abastament.

Tema: 
Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

La mostra es pot veure a l'Espai Mercè Sala a l'estació de metro de Diagonal / Foto: Stela Salinas (AMB)
Aspecte de l'entrada a l'Espai Mercè Sala a l'estaciód e Diagonal / Foto: AMB
La mostra es pot veure a l'Espai Mercè Sala a l'estació de Diagonal / Foto: Stela Salinas (AMB)
Aspecte de l'entrada a la sala d'exposicions Espai Mercè Sala a l'estació de Diagonal / Foto: Stela Salinas (AMB)

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies