Header Top menu
L'Espai Mercè Sala es converteix en un jardí xinès de la mà de Benedetta Tagliabue
Casa Àsia porta al metro l'obra de la prestigiosa arquitecta italiana, premiada amb el RIBA International i recentment guardonada amb la Creu de Sant Jordi
L’Espai Mercè Sala, la sala d’exposicions al metro de Diagonal, acull l’exposició El jardí xinès, un projecte de l’arquitecta Benedetta Tagliabue, organitzada per Casa Àsia i que compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).
El jardí xinès és una proposta expositiva que consisteix a introduir un jardí en un espai que no està concebut per complir aquesta funció. Dos murals de 28 metres de longitud i gairebé dos metres d’alçada, fileres d’arbres i altres elements naturals i orgànics contribueixen a crear l’artificialitat i l’harmonia d’un jardí. Per fer-ho realitat, l’arquitecta utilitza el dibuix, la fotografia, la imatge en moviment i fins i tot la papiroflèxia per reproduir la fauna que pot habitar un jardí, d’estil clàssic i alhora contemporani en l’aplicació.
La mostra es completa amb una documentació exhaustiva sobre els projectes realitzats per Tagliabue, sobretot a la Xina. Imatges, croquis, fotografies i també vídeos amb extractes d’entrevistes on l’artista descriu la seva manera d’entendre l’arquitectura.
L’exposició es pot veure fins a finals de setembre a l’Espai Mercè Sala, situat al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l’estació de Diagonal, de dilluns a divendres de 10 a 20 hores. L’entrada és gratuïta.
Sobre l’arquitecta italiana
Benedetta Tagliabue construeix des de fa anys a la Xina, i una part important de la seva trajectòria l’ha fet en aquest país. Des de la creació del pavelló d’Espanya a Xangai el 2010(guardonat amb el prestigiós premi RIBA International Best International Building 2011) fins al moment actual, ha participat en diferents projectes com ara el Parlament d’Edimburg, el Campus Universitari de Vigo, o a Barcelona, el Parc Diagonal Mar i el mercat de Santa Caterina.
En tots ells, la natura sempre ha estat clau, entenent que la seva conservació ha de ser sempre prioritària i que l’arquitectura sostenible ha d’imitar-la en la seva perfecció. El gran niu de Xangai va ser una obra decisiva per a aquesta arquitecta que acaba de presentar el seu últim treball a Barcelona, el Centre Kalida Sant Pau, destinat a acompanyar i millorar la vida de pacients que reben tractament oncològic. Enguany, la Generalitat li ha concedit la Creu de Sant Jordi, un reconeixement que se suma a la llista de premis i guardons relacionats amb el món de l’arquitectura i el disseny que Benedetta Tagliabue ha rebut al llarg de la seva prolífica trajectòria professional.
Imatge de la lona que presenta l'exposició 'El jardí xinès' a l'Espai Mercè Sala de Diagonal / Foto: TMB
- ConceptesComunicacióCulturalRelacions institucionalsInfraestructuraIntercanviadorInstitucionsAltresTMBLlocsDiagonalEspai Mercè SalaServeiL3L5MetroAnys2019