Premsa TMB

Exposició i 8è Ral·li Internacional d’Autobusos Clàssics Barcelona - Caldes, el 3 i 4 de juny

La Fundació TMB exhibirà 8 de les seves peces més preuades: el Dodge 265, el Chausson 59, l’Aclo 410 de dos pisos, dos busos turístics i tres Pegaso. Dues mostres temàtiques reconeixeran la feina dels Conductors Solidaris de Catalunya a Grècia i els 30 anys del Barcelona Bus Turístic

El cap de setmana del 3 i 4 de juny se celebrarà una nova exhibició de vehicles històrics i el vuitè Ral·li Internacional d’Autobusos Clàssics Barcelona - Caldes de Montbui, esdeveniment organitzat per TMB, la Fundació TMB, Sagalés i l’Associació per a la Recuperació i Conservació d’Autobusos (ARCA).

Més de 40 vehicles s’exhibiran a l’avinguda Maria Cristina (entre la plaça Espanya i l’avinguda de Rius i Taulet) dissabte vinent, 3 de juny, a la tarda, a partir de les 16 fins a les 21.30 hores, i diumenge, 4 de juny, entre les 9 i les 10 del matí. Serà una oportunitat única per veure reunits vehicles que representen cent anys del transport públic a Catalunya, abans que el mateix diumenge, a les 10.30 hores, es posin en moviment cap a Caldes.

Com a novetat, en aquesta vuitena edició destaquen dues exposicions temàtiques que seran visitables a l’avinguda Maria Cristina: una que documenta les accions d’ajuda humanitària dutes a terme per Conductors Solidaris de Catalunya a Idomeni (Grècia), i una altra sobre el 30è aniversari del Barcelona Bus Turístic, que s’escau aquest 2017, creada per l’Associació de Col·leccionistes Empleats de Metro i Autobusos.

Vehicles singulars com a protagonistes

Entre els autobusos que participaran al ral·li hi ha algunes de les millors peces del patrimoni històric de la Fundació TMB, com ara el Dodge 265, de fabricació nord-americana, del 1936; el Chausson 59, del 1955; l’Aclo 410 de dos pisos, l'autobús MAN SD 200 sèrie 2000-2012, restaurat amb motiu del 25è aniversari del Barcelona Bus Turístic, i la jardinera MAN NL 202, un exemple original de reconversió d’un cotxe estàndard. Completen la representació el Pegaso 3036, el Pegaso 6420 i el Pegaso 5139.

ARCA i Sagalés mostraran els seus vehicles més emblemàtics, com ara el Chevrolet del 1928 i el Ford AA del 1929, de Sagalés, o els Pegaso 6035A, 5062A i 5064 d'ARCA. Aquest any també es comptarà amb participants d’altres països europeus.

Al costat dels vehicles històrics, s’exposaran autobusos amb l’última tecnologia —híbrids i elèctrics purs— incorporats recentment a la flota de TMB i que destaquen per les baixes emissions o l’absència total d’emissions contaminants. En un altre punt es faran demostracions i proves amb un simulador de conducció d'autobusos anomenat OMSI.

Com en les darreres edicions, hi haurà un espai dedicat als més petits en què es portaran a terme diferents tallers relacionats amb el món de l’autobús, amb la participació de TMB Educa, el projecte educatiu de TMB, i de la casa Jovi, amb el seu JoviBus, on es podrà pintar, dibuixar i jugar amb plastilina..

També tornaran a estar disponibles les visites guiades a l’exposició que permeten conèixer les característiques dels vehicles més singulars. Com la resta d’activitats, són gratuïtes.

Recorregut de 40 km fins a Caldes

El diumenge 4 de juny al matí, la majoria dels vehicles participaran en una caravana festiva, que començarà a l’avinguda Maria Cristina a les 10.30 h. Des de la plaça d’Espanya els autobusos enfilaran la Gran Via en direcció al nord. Fora de Barcelona, per minimitzar les afectacions al trànsit, l’itinerari seguirà rutes secundàries i vies urbanes, per la carretera antiga de Montcada, la Llagosta, Santa Perpètua de Mogoda i Palau-solità i Plegamans, fins arribar a Caldes de Montbui, després d’uns 40 quilòmetres de trajecte.

L’arribada a Caldes serà cap a les 13 hores. Després els vehicles s’exposaran al passeig de Pi i Margall fins a les 14 hores, en què es donarà per acabat el ral·li. Es pot ampliar informació al web de TMB i al web www.busclassic.com.

Un aspecte de l'exposició d'autobusos clàssics del 2016 / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)
Un aspecte de l'exposició d'autobusos clàssics del 2016 / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

El Chausson de la Fundació TMB a l'exposició del 2016 / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)
Un aspecte de l'exposició d'autobusos clàssics del 2016 / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies