Premsa TMB

Comença la remodelació del vestíbul principal de l’estació Sagrada Família de la línia 5 del metro

L’obra, que durarà uns sis mesos, comporta renovar parets, paviments, sostres, il·luminació, senyalització, línia de peatge i dependències internes

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha començat aquesta setmana l’obra de remodelació del vestíbul principal de l’estació de metro de Sagrada Família, de la línia 5, dins del programa d’actualització i millora de la funcionalitat d’estacions antigues o d’elevada utilització.

L’actuació suposarà deixar el vestíbul i l’accés com nous, tant en les parts visibles com en les invisibles. Així, se substituiran paviments, sostres, revestiments de parets, il·luminació, senyalització informativa i mobiliari, a més de la barrera tarifària, que passarà a ser de portes lliscants. Alhora, es tractaran les patologies existents en l’estructura i es desplaçaran aparells i instal·lacions per aconseguir espais més funcionals. Pel que fa a les dependències internes, es renovaran el centre de control de l’estació, els vestidors, els lavabos i altres.

El local comercial actiu continuarà a la seva ubicació actual, mentre que els quatre plafons artístics de rajoles de ceràmica esmaltada, obra de Pedro Delso i Mauricio Sanguino, seran agrupats en un mateix pany de paret per ressaltar-los.

Per millorar l’accessibilitat, s’implantaran al paviment del vestíbul els encaminaments per facilitar l’orientació de les persones cegues. L’estació disposa des del 2008 d’un itinerari adaptat a persones amb mobilitat reduïda mitjançant ascensors que salven els desnivells entre el carrer, el vestíbul i les dues andanes.

Enllaç sempre obert

L’enllaç entre la línia 2 i la línia 5 de metro a Sagrada Família es mantindrà sempre obert en els horaris habituals al llarg de les obres, que es faran majoritàriament aprofitant la pausa nocturna. En alguna fase l’accés des de l’exterior, situat a la cantonada dels carrers Marina i Provença, podrà quedar restringit, moment en què l’entrada i sortida d’usuaris es farà pels altres accessos de les dues estacions.

La durada de l’actuació s’estima que serà de sis mesos aproximadament i el pressupost puja a 1,4 milions d’euros, comptant l’obra, la direcció d’obra, el subministrament de la línia de peatge i l’IVA.

D’altra banda, l’obra de rehabilitació que TMB executa al vestíbul de Sants Estació de la línia 5 s’ha reprès després de l’aturada forçosa arran de la situació d’emergència sanitària, igual que altres obres de millora que es desenvolupen a la xarxa de metro.

El vestíbul que es remodelarà / Foto: Pep Herrero (TMB)
Vestíbul principal de l'estació Sagrada Família de la L5 / Foto: Pep Herrero (TMB)

Tema: 
Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

El vestíbul que es remodelarà / Foto: Pep Herrero (TMB)
El vestíbul que es remodelarà / Foto: Pep Herrero (TMB)
Vestíbul a remodelar / Foto: Pep Herrero (TMB)
Vestíbul a remodelar / Foto: Pep Herrero (TMB)
Vestíbul a remodelar / Foto: Pep Herrero (TMB)

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies