Redacció

Barcelona cedeix el pas a l'ecomobilitat

Les dels patinets i les bicicletes són de les poques rodes que aquest dissabte circulaven pels trams més cèntrics de l'avinguda Diagonal i altres carrers emblemàtics dels districtes de Barcelona.

Nens que jugaven, grups d'amics i famílies van ocupar dissabte l'asfalt d'onze punts de Barcelona. Era el Dia sense Cotxes, que ha tornat dotze anys després per promocionar els desplaçaments a peu i els transports més nets, en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

Jocs de pilota al mig del carrer, actuacions teatralitzades sobre un cotxe amb les portes obertes o els sonòmetres per mesurar la diferència de so entre un carrer amb trànsit i un carrer sense són algunes de les propostes amb què van topar els vianants que passejaven aquest dissabte per l'espai on habitualment hi ha vehicles. 

Al centre de la celebració, el tram de la Diagonal entre el passeig de Sant Joan i el carrer Bailèn, s'hi va instal·lar el taller infantil de TMB Educa, amb el reclam d'un dels autobusos elèctrics d'emissió zero del projecte europeu ZeEUS. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va visitar aquest espai en el recorregut que va fer pel tram tallat de la Diagonal i més tard hi va tornar amb la família.

Evitar morts prematures

Colau va recordar que "cada any hi ha a l'Àrea Metropolitana de Barcelona 3.500 morts prematures vinculades als nivells de contaminació", gran part de la qual s'origina en el transport motoritzat. És necessari, doncs, afavorir la mobilitat més eficient i que menys emissions genera. En aquest sentit l'Ajuntament i TMB tenen previst implantar tres noves línies de la nova xarxa de bus. Colau va afirmar que hi ha "el compromís d'accelerar el desplegament de la resta de línies que queden perquè el global de la xarxa estigui operativa tan aviat com sigui possible".

L'Espai Mercè Sala, la sala d'exposicions de la Fundació TMB, es va sumar a la celebració del Dia Sense Cotxes obrint excepcionalment les portes en dissabte, de les 10 del matí a les 8 del vespre, horari en què es va poder visitar la mostra "TMB en acció. Un viatge sostenible".

També hi va haver presència de TMB a Expoelèctric, la mostra sobre el vehicle de propulsió elèctrica que es va celebrar el cap de setmana al passeig de Lluís Companys. S'hi podia veure el primer bus 100% elèctric que circula regularment per Barcelona, el K9 de BYD.

Darrera modificació: 
14.09.2018

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies