Header Top menu
El col·lectiu femení STEM ja representa el 25 % de les dones amb estudis universitaris de TMB
Amb motiu del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència hem preparat una peça audiovisual per explicar l'efecte Matilda en el col·lectiu femení STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria o Matemàtiques)
Avui, 11 de febrer, es commemora el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència. Volem donar visibilitat al treball d'algunes dones a TMB que dediquen la seva feina a les àrees de la ciència, la tecnologia, l'enginyeria o les matemàtiques i que ara representen el 25% del col·lectiu femení actiu i amb estudis universitaris a TMB.
En commemoracions anteriors hem fet accions per convertir aquestes dones en referents femenins per a la infància i l'adolescència i donar així impuls a les seves vocacions científiques. Enguany, hem preparat una peça audiovisual per explicar què és l'efecte Matilda i que és protagonitzat per Cristina Flé Gracia, metgessa de treball a TMB des de l'any 2018.
L’any 2015 l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar declarar el dia 11 de febrer com a Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, per tal de promoure la participació plena i en condicions d'igualtat de les dones i les nenes en l'educació, la capacitació, l'ocupació i els processos d'adopció de decisions en la ciència. També es pretén eliminar tota mena de discriminació contra les dones en les esferes de l'educació i l'ocupació mitjançant polítiques i plans d'estudi en el camp de la ciència per fomentar una major participació de les dones i les nenes, així com reconèixer els seus èxits.
La bretxa de gènere en els sectors de la ciència, la tecnologia, l'enginyeria i les matemàtiques persisteix a tot el món.
En el següent vídeo us expliquem l'efecte Matilda, la discriminació i prejudici que es produeix en contra dels assoliments de les dones científiques, les aportacions de les quals solen atribuir-se als homes.