Redacció

La UITP convida les ciutats a recuperar el camí cap a una mobilitat millor

Per qualitat ambiental, perquè evita la congestió, perquè iguala les possibilitats de progrés econòmic i laboral. El futur és a les nostres mans.

Necessitem una mobilitat millor per construir millors ciutats i tenir més qualitat de vida. És el punt de partida de la campanya que ha llançat la Unió Internacional del Transport Públic (UITP) com a continuació dels posicionaments que ha anat adoptant durant l'emergència sanitària global pel coronavirus i que en anglès es resumeix en el lema Back to better mobility.

En anteriors accions de comunicació durant la crisi, la UITP ha destacat el paper de “guardians de la mobilitat” dels operadors de transport públic, perquè han mantingut les ciutats en moviment en els pitjors moments de la pandèmia. També ha fet gestions perquè els poders públics donessin suport als sistemes de transport perquè poguessin continuar actius i s'ha pronunciat a favor de les mesures de foment de la confiança de la ciutadania, com ara l'obligació de viatjar amb mascareta.

Quan molts països estan desescalant les restriccions i es busca com rellançar l'economia, seria el moment de pensar en el rumb que les societats volen agafar. “Sens dubte, volem reprendre la vida urbana i rellançar l'activitat econòmica, però no a través d'una mobilitat ineficient que contribueixi a augmentar la crisi climàtica i que causi problemes de salut i milions de morts prematures per accidents de trànsit, contaminació de l'aire i manca d'activitat física, o que limiti l'activitat econòmica com a conseqüència de la congestió del trànsit”, afirma el manifest de la campanya.

Fre a la contaminació de l'aire

En línia amb les primeres decisions adoptades per molts governs locals, entre els quals el de Barcelona, la UITP defensa que el transport públic, “com a columna vertebral de la mobilitat urbana, és fonamental per construir ciutats resilients, combatre el canvi climàtic, evitar la recuperació de la contaminació de l'aire, fomentar estils de vida saludables i actius i fer créixer les economies locals sense deixar enrere cap persona ni cap territori”.

La UITP, de la qual és membre TMB, ha creat un lloc web monogràfic on s'exposa més àmpliament el sentit de la campanya i els seus arguments sobre el transport públic com a pilar vital per a la recuperació econòmica, social i ambiental, tant a curt com a llarg termini.

Darrera modificació: 
29.06.2020
Tema: 

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies