Carme Becerra

UITP: 135 anys contribuint a l'evolució del transport públic al món

El mateix any que França regalava l'Estàtua de la Llibertat als Estats Units, dos operadors europeus de tramvies van impulsar la creació de l'associació que, amb els anys, esdevindria la UITP.

Abans de dir-se Unió Internacional del Transport Públic (UITP), aquesta agrupació d'operadors de transports rebia el nom d'Union Internationale Permanente de Tramways - Internationaler Permanenter Strassenbahn-Verein. Els seus orígens s'han de buscar en un mes d'agost de fa 135 anys, quan Gustave Michelet, de Brussels Tramways, i Joseph Fisher-Dick, de Berliner Tramways, van impulsar des de Brussel·les la creació d'una plataforma d'intercanvi de coneixement entre empreses de tot Europa.

De 63 a 1.800 membres de 100 països

En aquests anys, el nombre de membres ha crescut exponencialment (de 163 a 1.800, entre els quals, TMB) i ja no són només d'Europa, sinó de tot el món (concretament, de més de cent països) i abasten tots els modes de transport públic.

També han canviat els temes de discussió: de parlar de la revolució industrial i els seus efectes sobre la mobilitat dels treballadors a afrontar reptes relatius a urbanisme, digitalització, sostenibilitat o el paper del transport en una situació de pandèmia com la provocada per la Covid-19.

Influir en l'agenda pública

Més enllà de compartir experiències i coneixement, els membres de l'associació treballen per fer recomanacions polítiques i situar a l'agenda pública internacional les necessitats del transport públic, així com el seu paper decisiu per aportar qualitat de vida als ciutadans.

Aquests dies, coincidint amb l'efemèride, els canals de comunicació de l'entitat estan difonent informació sobre el 135 aniversari.

Darrera modificació: 
24.08.2020
Tema: 

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies