Marta Espinosa

La música ja sona a tota la xarxa del metro de Barcelona

Aquesta setmana culmina la darrera fase proposada per l'AMUC perquè els músics del metro recuperin l'activitat anterior a l'estat d'alarma, sempre complint amb les mesures sanitàries. Així, estan actius els 46 punts de músics del suburbà.

El passat 8 de juny començava el pla de reincorporació per fases de l'Associació de Músics del Carrer i del metro de Barcelona (AMUC) i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB)  que preveia la represa progressiva de l’activitat musical als punts de música de la xarxa de metro després del confinament. Avui, 6 de juliol, gairebé un mes després, culmina aquesta desescalada i queden activats els 46 Punts de Músics de la xarxa de metro de Barcelona. 

Entre les novetats, els artistes recuperen els horaris normals d'actuacions, ja que aquestes setmanes prèvies els músics han tocat en horari restringit (de 9 a 20-21 h) però garantint en tot moment les condicions de seguretat i higièniques d’usuaris, empleats i dels mateixos músics. Per això, han de complir les mesures preventives establertes per les autoritats sanitàries, com ara l'ús obligatori de mascaretesprotegir el micròfon (si en fan ús), mantenir la distància de seguretat, no moure's de la marca del terra i opcionalment fer servir guants. De moment, també estan prohibits els instruments de vent.

Després d'un estudi exhaustiu per part de l'AMUC dels 46 punts actuals existents, es van seleccionar els que comporten menys risc ateses les seves característiques i espai disponible. Setmana a setmana es van anar ampliant progressivament els punts on toquen els músics, que van passar dels 7 inicials als 19 de la fase 1 del pla, als 34 de la fase 2 i finalment, als 46 totals que abasta la darrera fase del projecte de desescalada. Amb tot, podem dir que la música torna a sonar a tota la xarxa de metro.

Darrera modificació: 
06.07.2020

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies