Redacció

Visita en 360° a un tren de la companyia francesa Nord-Sud, desapareguda fa 90 anys

Les restriccions per la pandèmia ens han avesat a visitar exposicions sense moure’ns de casa, també les de transports. Un exemple és el material mòbil històric que conserva la RATP parisenca. En aquest cas, es tracta d'una completa visita virtual (incloent la visualització en 360 graus) al tren M102 de la Société du chemin de fer électrique souterrain Nord-Sud de Paris, empresa que va desaparèixer el 1931 i que aquest any celebraria el 90è aniversari.

La Nord-Sud va construir dues línies de metro de la capital francesa. La resta d'oferta de la xarxa depenia de la Compagnie du Chemin de fer Métropolitain, CMP, empresa que va absorbir la Nord-Sud i que és un dels antecedents de l'actual RATP.

En visitar aquesta part del patrimoni històric del metro descobrim un tren M102, que va entrar en servei l'any 1925 i va ser restaurat l'any 1972, en deixar d'estar operatiu a la línia 12. El recorregut també ens fa cinc cèntims de la història de la desapareguda Nord-Sud, que va destacar en qüestions com el curós disseny de trens i estacions o la introducció de millores tècniques en els vehicles.

Darrera modificació: 
14.01.2021
Tema: 

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies