Redacció

El vídeo que mostra la frenètica, però ordenada, activitat nocturna del metro de Granada

La feina de preparar trens i instal·lacions per entrar de nou en servei és intensa i s'ha de portar a terme de nit i en poc temps, escassament cinc hores. És així al metro de Barcelona, de mida mitjana i gairebé centenari, i també al de Granada, més petit i molt nou, com mostra el vídeo que acompanya un reportatge al diari Ideal.

Francisco Roldán, director d'operació d'Avanza, la companyia que gestiona el metro lleuger granadí, explica que cada nit es fan unes vuitanta operacions de manteniment a càrrec d'una dotzena d'empreses. Això fa que la coordinació i la precisió, en horaris i ritmes de treball, esdevinguin essencials.

Al vídeo podem veure com es transporten trens als tallers, el manteniment de la catenària o la neteja de vehicles i instal·lacions. Són 17.000 operacions de manteniment anuals, la majoria preventives i la resta per corregir errors o desperfectes.

Tot aquest esforç fa que aquest jove metro (es va inaugurar l'any 2017) recorri cada dia, en perfectes condicions de servei i seguretat, els 16 quilòmetres de distància que separen Albolote i Armilla.

Darrera modificació: 
22.03.2021
Tema: 

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies