Redacció

La història il·lustrada d'un dels mapes més icònics del metro de Nova York

Representar gràficament un sistema de metro tan arrelat com el de la ciutat de Nova York (es va inaugurar el 1904) i tan extens (més de 470 estacions i supera els 1.000 quilòmetres de vies) no representa un repte senzill per a un dissenyador. Un dels que va entomar el desafiament va ser el prestigiós dissenyador italià Massimo Vignelli. Ell i el seu equip van ser els responsables (el 1972) d'un dels mapes més icònics del metro novaiorquès

L'il·lustrador Emiliano Ponzi ha dedicat un llibre, The Great New York Subway Map, a la història de com es va concebre aquest cèlebre i, en el seu moment, polèmic mapa (part dels usuaris el trobaven confús i va haver-hi protestes). En el llibre, que editen el MoMa i el New York Transit Museum, Ponzi utilitza representacions de trens, estacions i perfils de Nova York per reviure el procés creatiu de Vignelli. Un procés que tenia un clar objectiu: aconseguir, a través del disseny gràfic, un mapa que fos útil tant per als novaiorquesos, com per als turistes que circulaven cada dia pel suburbà.

Podeu trobar més informació sobre aquesta publicació en aquest article de gráffica.info o a la pàgina de l'autor. I per si teniu curiositat sobre com lluïa el mapa penjat a les parets del metro als anys 70, us deixem aquesta imatge del fotògraf Jim Pickerell.

Imatge d'una usuària que consulta el mapa de metro disenyat per Vignelli / Foto: Jim Pickerell

Darrera modificació: 
01.04.2019
Tema: 

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies