Header Top menu
Un viatge pels metros d'Europa en 24 postals
Poques persones tenen l'oportunitat d'accedir a fer fotografies a espais normalment reservats per a personal autoritzat com són els túnels o les cotxeres del metro. El fotògraf Boris Kogut hi ha tingut accés a diverses xarxes de metro d'Europa, entre elles la de Barcelona.
Les noves tecnologies han fet que les postals vagin desapareixent a poc a poc. Avui dia, estem d'acord que tenim a mà vies de comunicació molt més ràpides, però les postals encara tenen moltes coses a explicar i poden reivindicar el seu espai com a "souvenir" nostàlgic, convertint-se en un objecte de col·leccionisme que ens permet viatjar pel món i per la història de les diferents cultures.
Boris Kogut és un periodista i fotògraf professional txec que ha aconseguit unir les seves dues grans passions: la fotografia i el món dels metros. El 2015 va començar a treballar en el seu propi llibre 'European Metros', publicat el 2019 i amb imatges dels metros de Viena, Hèlsinki, Moscou, París i Praga. Segons l'autor, "es tracta d'un projecte que combina l'abans i l'ara de les xarxes de metro". És una compilació de 350 fotografies amb imatges rares i inèdites que normalment escapen a l'ull de l'usuari habitual i que intenten captar la vida subterrània des de nous angles i comparant les mateixes ubicacions amb imatges de diverses dècades.
Ara, mentre prepara el segon volum, ha decidit publicar una sèrie de 24 postals dels metros de Londres, Praga, París, Lió, Estocolm, Hèlsinki, Oslo, Lisboa, Hamburg, Brussel·les, Barcelona i Viena. Com a bonus s'inclouen dues fotografies mai publicades dels arxius del metro de Moscou. Aquest és el seu petit homenatge a un format, el de les postals, que encara té molt per comunicar.