Premsa TMB

Torna el Subtravelling, el festival internacional de curtmetratges del metro de Barcelona

L’onzena edició es posa en marxa amb una nova denominació: Subtravelling - International New Talent’s Short Film Festival Barcelona - Seoul. Comença el període de participació a Roda a TMB, una de les categories del festival en què els usuaris graven curts als transports públics

Des d’avui, 11 d’agost, ja està en marxa l’edició número 11 del Subtravelling, el festival internacional de curtmetratges al metro que organitza la Fundació TMB, emmarcat dins del projecte cultural de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Per cinquena vegada consecutiva, l’edició d’aquest any torna a col·laborar amb el projecte cultural del metro de Seül, el Seoul Metro International Subway Film Festival (SMIFF). Així, els dos operadors duran a terme els seus respectius festivals de cinema suburbans compartint curts i d’altres sinergies.

La primera fase del Subtravelling comença amb la crida a la participació en la categoria per a creadors Roda a TMB (període de participació del 7 de setembre al 30 de novembre). Consisteix en un concurs de creació ràpida amb convocatòria pública en què poden participar els usuaris de transport públic que presentin un curtmetratge de 3’ 30” de durada rodat amb qualsevol dispositiu de gravació (sense trípode) a les instal·lacions del metro o en autobusos de TMB i a la resta de transports de la companyia (el Barcelona Bus Turístic i el funicular i telefèric de Montjuïc). Una de les novetats d’aquesta edició és l’estrena d’un canal propi a Youtube, on TMB penjarà els curts participants.

Un jurat professional farà una selecció dels finalistes i premiarà el millor curtmetratge amb un viatge per a dues persones a Corea i la projecció en exclusiva del curt al festival SMIFF de Seül. Com l’any passat, també hi haurà un premi per al segon millor curt, dotat amb una càmera de filmació amb trípode. Els cinc millors curtmetratges es podran veure al festival SMIFF 2021 i l’edició d’enguany del festival del metro de Seül projectarà els cinc curts finalistes del Roda a TMB del Subtravelling 2019.

El metro i el bus, sales de cinema sobre rodes

La secció oficial La Mostra presenta un programa de 20 curtmetratges, que barrejarà curts de ficció i animació. La meitat han estat escollits per l’organització del festival SMIFF, i la resta per l’organització del Subtravelling.

Aquesta vintena de creacions cinematogràfiques internacionals es podran veure a les pantalles del MouTV presents en autobusos, andanes i trens de metro i també al web del festival. Més endavant, una vegada finalitzat el festival, els deu curts finalistes i guanyadors del Roda a TMB també es projectaran al MouTV.

Premis de cine per als votants

A partir de l’1 de desembre, al web del festival es podran trobar els curtmetratges seleccionats de les seccions La Mostra i el concurs Roda a TMB, acompanyats d’una fitxa amb les seves característiques principals. Fins al 15 de desembre, els interessats podran votar el seu curt preferit, i participaran automàticament en el sorteig d’un any de cinema gratuït per una persona a Filmax Gran Via II, en la categoria El Gran espectador. A més, per incentivar la participació, cada dia se sortejaran entre els votants de totes les categories entrades dobles de cinema vàlides durant tot un any, cortesia de Cines Filmax. També es farà una menció especial al curt de La Mostra més votat pel públic, i el curt preferit dels usuaris de la secció Roda a TMB, serà guardonat amb un any de cinema gratis, cortesia de Cines Filmax.

Una vegada finalitzat el període de participació se celebrarà l’acte de clausura del festival Subtravelling, en què es donaran a conèixer els guanyadors de les diverses categories i es projectaran tots els curtmetratges guardonats.

Visual 11a edició del festival Subtravelling / Imatge: TMB
Visual edició 2020 del festival Subtravelling / Imatge: TMB

Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

Visual 11a edició del festival Subtravelling / Imatge: TMB
Visual 11a edició del festival Subtravelling / Imatge: TMB
Visual 11a edició del festival Subtravelling / Imatge: TMB

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies