Premsa TMB

TMB presentarà denúncia per l’atac vandàlic a un tren de la L4 de metro amb passatge, de matinada

L'empresa considera intolerable l'ús de la violència contra les persones per part de vàndals grafiters especialitzats en intrusions en xarxes ferroviàries

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) manifesta el seu rebuig més rotund de les accions vandàliques protagonitzades per aquests grups que es produeixen a la xarxa de metro, l’última de les quals aquesta matinada passada, amb latac a un tren de la línia 4 en servei i ocupat per passatgers, alguns dels quals han resultat agredits pels vàndals grafiters, i emprendrà accions judicials perquè els autors siguin identificats i jutjats. També mostra tot el seu suport als viatgers afectats.

L’incident ha passat sobre les 3:48 hores de la matinada d’avui diumenge, quan un grup de 34 vàndals grafiters han accionat el fre d’emergència d’un tren de la línia 4 de metro que circulava en servei i amb passatgers, i que en aquell moment estava aturat a l’estació de Maragall, per fer-hi pintades. Part del passatge ha mostrat el seu rebuig per aquesta acció vandàlica i alguns d’ells han resultat increpats i agredits pels autors de les pintades.

Concretament, han resultades agredides físicament una dona embarassada i dues persones més. La primera víctima ha estat ruixada amb pintura d’esprai a la cara i les altres dues han estat sacsejades i colpejades a la cara, encara que després de ser ateses pels serveis mèdics cap d’elles no presenta lesions importants.

Tot seguit els agressors s’han dispersat en grups i han fugit pels vestíbuls de la línia 4 i de la línia 5 d’aquesta estació de Maragall, per on han sortit a l’exterior. En la fugida, un presumpte integrant d’aquest grup ha estat retingut per membres de seguretat de metro i ha estat posat a disposició dels Mossos d’Esquadra que s’han desplaçat fins al lloc dels fets. Aquesta persona detinguda portava material per vandalitzar el tren i també una càmera tipus Go-pro per gravar l’acció vandàlica.

Les tres persones agredides han manifestat la seva intenció de presentar denuncia pels fets, la qual cosa també farà TMB.

A conseqüència de l’acció vandàlica el servei de metro de la línia 4 s’ha vist interromput durant alguns minuts i el tren ha resultat vandalitzat amb grafitis pels dos costats, motiu pel qual s’ha hagut de retirar del servei.

Aquest tipus de vandalisme grafiter és avui el principal problema en l’àmbit de la seguretat per als operadors ferroviaris a Espanya, amb creixents implicacions socials, mediambientals, laborals i econòmiques. Suposa una amenaça real per a les persones i per a la prestació del servei, a més d’una injusta càrrega econòmica sobre els sistemes de transport.

TMB i altres empreses integrades a l’Observatori del Civisme del Transport Ferroviari han advertit repetidament que el fenomen s’està accentuant, en freqüència, en nombre de persones participants i sobretot en agressivitat i violència, que descarreguen no sols sobre el material mòbil dels sistemes de transport sinó també cap a les persones que se’ls puguin interposar, siguin viatgers, empleats o vigilants de seguretat, com ha estat el cas de l’agressió d’avui.

A banda de les mesures adoptades en l’àmbit propi, els operadors han realitzat gestions davant les forces de seguretat pública i la Judicatura per demanar la seva implicació, ja que consideren necessària una actuació coordinada de tots els actors per fer front a aquestes pràctiques delictives.

Tema: 
Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies