Premsa TMB

TMB celebra 10 anys del Subtravelling, el festival internacional de curtmetratges del metro

Comença el període de participació a Roda a TMB, una de les categories del festival en què els usuaris graven curts als transports públics. El Subtravelling col·labora per quarta vegada amb el festival de cinema SMIFF del metro de Seül

Des d’avui, 2 de setembre, ja està en marxa l’edició número 10 del Subtravelling, el festival internacional de curtmetratges al metro que organitza la Fundació TMB, emmarcat dins del projecte cultural de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Per quarta vegada consecutiva, l’edició d’aquest any torna a col·laborar amb el projecte cultural del metro de Seül, el Seoul Metro International Subway Film Festival (SMIFF), que també celebra la seva desena mostra. Així, els dos operadors duran a terme els seus respectius festivals de cinema suburbans compartint curts i d’altres sinergies.

La primera fase del Subtravelling comença amb la crida a la participació en la categoria per a creadors Roda a TMB. Consisteix en un concurs de creació ràpida amb convocatòria pública en què poden participar els usuaris de transport públic que presentin un curtmetratge de tres minuts de durada rodat amb un mòbil o altres dispositius de gravació (sense trípode) a les instal·lacions del metro o en autobusos de TMB i a la resta de transports de la companyia (el Barcelona Bus Turístic i el funicular i telefèric de Montjuïc). Els usuaris poden penjar els seus vídeos fins al 28 d’octubre a la pàgina web del festival subtravellingfestival.tmb.cat.

Un jurat professional farà una selecció dels finalistes i premiarà el millor curtmetratge amb un viatge per a dues persones a Corea i la projecció en exclusiva del curt al festival SMIFF de Seül, a més d’un sopar degustació i un any de cinema gratis. Com l’any passat, també hi haurà un premi per al segon millor curt, dotat amb un viatge a Nova York per a dues persones, cortesia de Disney Pixar, i un sopar degustació per a dues persones. Els cinc millors curtmetratges es podran veure al festival SMIFF 2020 i l’edició d’enguany del festival del metro de Seül projectarà els cinc curts finalistes del Roda a TMB del Subtravelling 2018.

El metro i el bus, sales de cinema sobre rodes

La secció oficial La Mostra presenta un programa de 20 curtmetratges, que barrejarà curts de ficció i animació. La meitat han estat escollits per l’organització del festival SMIFF, i la resta per l’organització del Subtravelling.

Aquesta vintena de creacions cinematogràfiques internacionals es podran veure entre el 29 d’octubre i el 18 de novembre a les pantalles del MouTV presents en autobusos, andanes i trens de metro i també al web del festival. Més endavant, una vegada finalitzat el festival, els deu curts finalistes i guanyadors del Roda a TMB també es projectaran al MouTV.

Premis de cine per als votants

A partir del 29 d’octubre, al web del festival es podran trobar els curtmetratges seleccionats de les seccions La Mostra i el concurs Roda a TMB, acompanyats d’una fitxa amb les seves característiques principals. Fins al 18 de novembre, els interessats podran votar el seu curt preferit, i participaran automàticament en el sorteig d’un viatge per a dues persones a Londres, cortesia de Disney. Aquest serà el premi Gran espectador. A més, per incentivar la participació, cada dia se sortejaran entre els votants de totes les categories entrades dobles de cinema vàlides durant tot un any, cortesia de Cines Filmax. També es farà una menció especial al curt de La Mostra més votat pel públic, i el curt preferit dels usuaris de la secció Roda a TMB serà guardonat amb un any de cinema gratis, cortesia de Cines Filmax.

A finals de novembre se celebrarà l’acte de clausura del festival Subtravelling, on es donaran a conèixer els guanyadors de les diverses categories i es projectaran tots els curtmetratges guardonats.

Visual de la campanya de la 10a edició del festival Subtravelling / Imatge: TMB
Visual de la campanya de la 10a edició del festival Subtravelling / Imatge: TMB

Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

Comença la desena edició del festival Subtravelling / Imatge: TMB
Visual de la campanya de la 10a edició del festival Subtravelling / Imatge: TMB

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies