Header Top menu
Tallers infantils ‘Motion kids', basats en l'‘stop motion', dins el Subtravelling
Durant els matins dels dies 25, 26 i 27 d’octubre tindrà lloc al mini cinema de l’estació de metro d’Universitat(L2/L1) la celebració de tres tallers d’animació infantils Motion kids, basats en la tècnica de l’stop motion, que dóna vida a objectes o ninots. Aquesta activitat s’inclou dins la programació d’enguany del Subtravelling, la tercera mostra internacional de curtmetratges al metro, que se celebra fins al 30 d’octubre.
Els tallers s’iniciaran a les 10 hores i tindran dues parts diferenciades. En la primera (d’uns 35 minuts de durada) es projectarà el curtmetratge Grand Prix (de Marc Riba i Anna Solanas) i es desgranaran els secrets per poder arribar a fer una producció d’aquestes característiques, i en la segona (d’uns 80 minuts de durada), els assistents al taller podran convertir-se en realitzadors amb la creació d’un petit gag d’uns 12 segons que transcorrerà en la mateixa estació de metro.
Per aconseguir-ho hi haurà un decorat preparat i amb l’ajuda d’una càmera fotogràfica digital i un ordenador s’aconseguirà crear la màgia del moviment. Cada dia una escola diferent realitzarà aquest taller i està previst que el gaudiran al voltant de 120 alumnes de primària i d’ESO de diferents edats. Concretament les escoles apuntades són l’Escola Sant Ferran, CEE La Ginesta i l’Escola Mare de Dàu de Núria.
Els tallers els impartirà l’empresa I+G Motion, una productora especialitzada en la tècnica dels ninots animats que va nàixer a Barcelona fa més de sis anys. Els seus treballs han estat seleccionats en més de 700 festivals dels cinc continents i s’han endut màs d’un centenar de premis, incloent-hi un Premi Gaudí, una nominació als Premis Goya i el Méliès de Plata al Festival de Sitges.
La il·lusió del moviment
L'animació és la il·lusió del moviment. És fer que un personatge dibuixat, un ninot o qualsevol altre objecte, prengui moviment, mitjançant un seguit d'imatges estàtiques. Quan es presenten un seguit d'imatges semblants d'una manera prou ràpida, l'ull i el cervell les relacionen i creen el moviment a partir d'imatges estàtiques. Amb l'animació es creen mons imaginats, nous personatges i es pot fer cinema en miniatura.