Header Top menu
Subtravelling, 3a mostra internacional de curtmetratges al metro, del 20 al 30 d'octubre
Despràs de l’èxit obtingut l’any passat, TMB posa en marxa una nova edició del Subtravelling, que es podrà viure en primera persona a l’estació de metro d’Universitat (L1 i L2). A partir del 20 d’octubre, aquesta estació es transformarà durant 10 dies en un escenari de projecció de les millors creacions audiovisuals de totes les categories del festival, amb la instal·lació d’una pantalla de cinema, a la vegada que se celebraran moltes altres activitats.
A partir del 14 de setembre, s’inicia la primera fase del Subtravelling, amb la crida a la participació en la categoria Roda a TMB, un concurs de creació ràpida amb convocatòria pública en què poden participar tots els usuaris de transport que presentin un curtmetratge rodat amb un mòbil a les instal·lacions del metro i dels autobusos de TMB de tres minuts com a màxim de durada.
La selecció dels guanyadors anirà a càrrec de l’organització i els premis que es lliuraran seran un viatge per a dues persones a Berlín, allotjament inclòs, amb entrada per assistir a la Berlinale, com a primer premi, i un mòbil de darrera generació per al curtmetratge màs vist. A màs, als primers 20 curtmetratges que es pengin al microsite se’ls premiarà amb 20 entrades dobles per assistir a la màster class amb el director de curts Dani Lenon.
Els interessats han de penjar les seves creacions al Youtube i, tot seguit, fins al 14 d'octubre, han de registrar les seves dades i l'enllaç del seu curt a la web del Festival Subtravelling de TMB Les obres finalistes es donaran a conèixer el proper 20 d’octubre durant l’acte de presentació oficial del festival.
Una 3a edició carregada de novetats i diversió
Amb motiu de la tercera edició, la mostra presenta moltes novetats, com l’exposició Dels Lumière a Subtravelling, que s’inaugura 13 d’octubre i es podrà veure fins al 20 de gener a l’Espai Mercè Sala, situat al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l’estació de Diagonal, i que suposarà un viatge visual a travàs del cinema en la seva relació amb els transports col·lectius, des dels orígens del setè art fins a l’actualitat.
A màs, durant els matins dels dies 25, 26 i 27 d’octubre tindrà lloc al mini cinema d’Universitat la celebració de tres tallers d’animació infantils basats en la tècnica de l’stop motion, que dóna vida a objectes o ninots. Els tallers tindran dues parts diferenciades. En la primera (d’uns 35 minuts de durada) es projectarà el curtmetratge Grand Prix (de Marc Riba i Anna Solanas) i es desgranaran els secrets per poder arribar a fer una producció d’aquestes característiques. En la segona, els assistents al taller podran convertir-se en realitzadors amb la creació d’un petit gag que transcorri en una estació de metro.
A màs, divendres 28 destacarà la taula rodona Cinema expràs, una xerrada en el marc de la mostra i l’exposició Dels Lumière a Subtravelling, i dissabte 29 tindrà lloc la cerimònia d’entrega premis, que enguany se celebrarà tambà al Museu Marítim de Barcelona.
Cinc seccions dedicades al curtmetratge
Com l’any passat, l’estructura de la mostra d’enguany està formada per les seccions a competició (Microcurts, Roda a TMB i Campus) i les seccions paral·leles, fora de competició (Palmarès i Gaudí).
La categoria Microcurts seguirà presentant-se com un programa de 15 curtmetratges de tres minuts de durada, la selecció dels quals anirà a càrrec de l’organització. Aquesta categoria es subdivideix entre les històries de ficció i les d’animació, amb un premi tambà diferenciat per a cada tipologia. Properament, a la pàgina web del Subtravelling, els interessats podran trobar cada microcurt seleccionat acompanyat d’una fitxa amb les seves característiques principals i podran votar pel seu curt preferit, participant així automàticament en el sorteig d’un viatge a Los Angeles per a dues persones.
Dins la categoria Campus s’escolliran diversos curtmetratges realitzats per alumnes de les escoles i universitats de cinema de Catalunya. En aquesta secció, que pretàn potenciar les produccions de nous talents, s’atorgarà un premi a la millor peça audiovisual, que consistirà en una càmera professional i dues entrades dobles per a l’acte de cloenda del Badalona Film Festival.
Per la seva banda, fora de la competició se situen les seccions Palmarès i Gaudí . La primera gaudeix de les creacions màs premiades del panorama internacional amb una selecció de curts dels festivals de cine màs prestigiosos, com el Festival Internacional de Brussel·les, Circuit OFF Venècia, Brigadoon o Sitges, entre d’altres, mentre que la segona difondrà alguns curtmetratges d’entre els nominats als premis Gaudí 2010, que organitza l’Acadèmia de Cinema Català.