Header Top menu
Recorregut en un bus ple de llegendes per la Barcelona gòtica
El cap de setmana de Sant Jordi, un autobús partirà del cor de la Barcelona medieval cap al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) per descobrir les llegendes de la ciutat vinculades a l’art gòtic, i especialment a Sant Jordi i Santa Eulàlia, dos dels protagonistes de l’exposició "Catalunya 1400. El gòtic internacional", una mostra que es pot veure en aquest museu fins al 15 de juliol.
El dissabte 21 d’abril, a les 11.30h i a les 16h, i el diumenge 22, a les 11.30h, aquest autobús ple de llegendes, que té una capacitat de 60 persones i estarà decorat íntegrament amb imatges d’obres del MNAC realitzades amb la tecnologia HP, sortirà de la Pl. Ramon Berenguer. Durant el recorregut, una guia explicarà als viatgers les històries de Sant Jordi i de Santa Eulàlia, i els donarà les claus per entendre algunes de les obres d’art que podran veure a l’exposició, així com el context urbà en el qual es van produir. Un cop al MNAC, podran visitar gratuïtament l’exposició Catalunya 1400. El gòtic internacional, així com també les col·leccions permanents del Museu.
Aquesta activitat és gratuïta i forma part de TMB Cultura, el projecte cultural de TMB que estableix vincles entre els ciutadans i les associacions culturals de Barcelona i l’àrea metropolitana. També compta amb el patrocini d’HP i amb la col·laboració de 3M. La inscripció és obligatòria al telèfon 936220375 o a través del correu grups@mnac.cat.
Un goig estètic propi del millor art català
Catalunya 1400. El Gòtic Internacional ens trasllada a una de les etapes més creatives de l’art a Catalunya. Aquest període, que s’inicia a finals del segle XIV i s’allarga fins a mitjans del segle XV, ha donat artistes que ocupen un lloc central en la història de l’art europeu, com és el cas de Rafael Destorrents, el pintor que va il·luminar el famós Missal de Santa Eulàlia, una de les grans obres mestres de la miniatura gòtica europea; o Bernat Martorell, el més gran pintor del gòtic català, autor de les quatre taules amb escenes narratives procedents de la Capella de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, que avui es conserven al Louvre i que es poden admirar per primer cop a Catalunya més d’un segle després de la seva exportació.