Premsa TMB

Més de 8.400 escolars han participat en les activitats educatives de TMB el curs passat

El projecte TMB Educa ha aconseguit aquest curs el segell de qualitat de l'Institut de Ciències de l'Educació
Durant el curs escolar 2015-2016, les instal·lacions de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) van rebre la visita de 8.409 estudiants de diferents centres educatius, que van participar en les 286 activitats organitzades per conèixer de prop el transport públic a la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana. 
 
El projecte TMB Educa ofereix un programa d’activitats de suport als centres escolars per treballar, dins el currículum escolar,  tots els aspectes relacionats amb els transports públics de Barcelona. TMB Educa posa a l’abast dels centres educatius la possibilitat de conèixer les estacions de metro, les cotxeres, els centres de control de metro i autobús, el funicular i el telefèric de Montjuïc, i un passeig per la història del transport públic a Barcelona, de la mà de 44 monitors que són empleats voluntaris amb formació pedagògica.
 
Les activitats educatives que ofereix TMB, 15 en total, estan dissenyades per assolir els objectius curriculars i són diferents segons el nivell al qual pertanyen els grups de visitants. Els cicles educatius que presenten més demanda d’activitats són els d’infantil i primària, seguits dels de l’ESO i educació especial.
 
TMB continua organitzant l’activitat “TMB es mou per l’educació”, inclosa dins del programa Èxit 2 del Consorci d’Educació de Barcelona, que ha permès que 45 estudiants dels Instituts Verdaguer, XXV Olímpiada i CEE La Ginesta, d’educació secundària de Barcelona, estudiïn durant tres mesos en diferents centres de l’empresa.
 
L’Activitat “I tu, com et mous?”, continua expandint-se pels municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquesta activitat compta amb la participació del Consorci d’Educació de Barcelona i la Guàrdia Urbana de cada municipi, i té com a objectiu fomentar el respecte social i el civisme al transport públic entre els estudiants d’ESO.
 
Un any més, TMB ha ofert les activitats educatives del programa “TMB obert per vacances” en les quals han participat un total de 183 nens i nenes de centres d’atenció social.
 
Enguany, TMB ha aconseguit el segell de qualitat de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat de Barcelona per les activitats que desenvolupa a través del projecte educatiu TMB Educa. Aquest segell forma part del projecte d’acreditació de les activitats educatives que impulsa l’ICE i el Consell de Coordinació Pedagògica de l’Ajuntament de Barcelona.
 
El projecte TMB Educa, pioner en el nostre àmbit, és l’expressió de la voluntat educativa de TMB i de la seva implicació amb la resta d’entitats que formen la xarxa educativa de Barcelona i l’àrea metropolitana. Per definir-lo i adaptar-lo a les exigències dels plans d’estudis i del Pacte Nacional per l’Educació, TMB ha comptat amb el suport actiu de la Universitat de Barcelona i la col·laboració de l’Institut Municipal d’Educació i del Consorci d’Educació de Barcelona.
Tema: 
Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies