Premsa TMB

En marxa la vuitena edició del Subtravelling, el festival internacional de curtmetratges del metro

Comença el període de participació a Roda a TMB, una de les categories del festival en què els usuaris graven curts als transports públics. El Subtravelling col·labora per segona vegada amb el festival de cinema SMIFF del metro de Seül

Des d’ahir, 23 d’agost, a la tarda, ja està en marxa la vuitena edició del Subtravelling, el festival internacional de curtmetratges al metro que organitza la Fundació TMB, emmarcat dins del projecte cultural de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Per segona vegada consecutiva, l’edició d’aquest any torna a col·laborar amb el projecte cultural del metro de Seül, el Seoul Metro International Subway Film Festival (SMIFF), que també celebra la seva vuitena mostra. Així, els dos operadors duran a terme els seus respectius festivals de cinema suburbans compartint curts i d’altres sinergies.

La primera fase del Subtravelling comença amb la crida a la participació en la categoria per a creadors Roda a TMB. Consisteix en un concurs de creació ràpida amb convocatòria pública en què poden participar els usuaris de transport públic que presentin un curtmetratge de tres minuts de durada rodat amb un mòbil o altres dispositius de gravació (sense trípode) a les instal·lacions del metro o en autobusos de TMB i enguany també a la resta de transports de la companyia (el Barcelona Bus Turístic, el Tramvia Blau i el funicular i telefèric de Montjuïc). Els usuaris poden penjar els seus vídeos fins al 18 de setembre a la pàgina web del festival subtravellingfestival.tmb.cat.

Un jurat professional farà una selecció dels finalistes i premiarà el millor curtmetratge amb un viatge per a dues persones a Corea i la projecció en exclusiva del curt al festival SMIFF de Seül, a més d’una tauleta tàctil i un sopar degustació. També hi haurà un premi per al curt amb el millor guió, i es tindrà en compte que aquest fomenti el civisme i la convivència. Els premis seran una tauleta tàctil i un sopar degustació per a dues persones, entre d’altres.

A més, els deu curts finalistes i guanyadors s’emetran a les pantalles d’informació per als usuaris MouTV, presents en autobusos, andanes i trens de metro, i al canal de TMB a YouTube. Els cinc millors curtmetratges es podran veure al festival SMIFF 2018 i l’edició d’enguany del festival del metro de Seül projectarà els cinc curts finalistes del Roda a TMB del Subtravelling 2016.

Els ciutadans també podran votar pel seu preferit i el més votat aconseguirà el premi del públic, un any de cinema gratis, cortesia de Filmax, i un sopar degustació per a dues persones al restaurant Muxía.

El metro i el bus, sales de cinema sobre rodes

La secció oficial Mostra Internacional presenta un programa de 20 curtmetratges, que barrejarà curts de ficció i animació. La meitat han estat escollits per l’organització del festival SMIFF, i la resta per l’organització del Subtravelling.

Aquesta vintena de creacions cinematogràfiques internacionals es podran veure entre el 19 de setembre i el 13 d’octubre a les pantalles del MouTV i al web del festival. Més endavant, els curts finalistes del Roda a TMB també es projectaran al MouTV.

Premis de cine per als votants

A partir del 19 de setembre, al web del festival es podran trobar els curtmetratges seleccionats de les seccions Mostra Internacional i el concurs Roda a TMB, acompanyats d’una fitxa amb les seves característiques principals. Fins al 13 d’octubre, els interessats podran votar el seu curt preferit, i participaran automàticament en el sorteig d’un any de cinema gratis, obsequi de Cines Filmax Granvia, entre d’altres premis. A més, per incentivar la participació, cada dia se sortejaran entre els votants de totes les categories entrades dobles de cinema vàlides durant tot un any, cortesia també de Cines Filmax. El curt més votat al web dins la categoria internacional de la Mostra s’endurà també el reconeixement al millor curtmetratge.

El 19 d’octubre se celebrarà l’acte de clausura del festival Subtravelling, on es donarà a conèixer els guanyadors de les diverses categories i es projectaran els curtmetratges guardonats. Enguany hi assistirà el director de l’SMIFF de Seül i els guanyadors de la passada edició del festival del metro coreà, i també es projectaran els curts guardonats i els dels finalistes.

Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

Imatge de campanya de la 8a edició del festival Subtravelling / Foto: TMB

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies