Premsa TMB

Guanyadors de la 15a edició del Concurs de Relats Curts de TMB

L’acte de lliurament de premis s’ha fet virtualment i s’ha pogut seguir al web relatscurts.tmb.cat

Aquesta tarda ha tingut lloc l’acte virtual de lliurament de premis als guanyadors de les diferents modalitats de la quinzena edició del Concurs de Relats Curts de TMB, sota el lema Al món de les històries tot és possible. Com l’any passat, l’acte d’entrega s’ha fet virtualment i s’ha pogut seguir per internet, a través del web relatscurts.tmb.cat.

L’edició 2021 del concurs ha tingut com a fil conductor de totes les categories el conjunt de valors de la Fundació TMB, com ara el respecte i la preservació del medi ambient, la diversitat humana, la inclusió social, la igualtat d’oportunitats i la no discriminació, la solidaritat, la cooperació, el civisme i la convivència, la mobilitat, l’educació, la promoció de la cultura o la preservació del patrimoni històric. Per segona vegada, ha tornat la categoria de participació Conte Infantil, que enguany premia els relats inspirats en el centenari de la xarxa de bus.

Entre tots els relats finalistes, el jurat ha escollit els guanyadors per a cada categoria amb el seus corresponents premis:

 • un viatge per a dues persones a Madrid, per assistir a la Fira del Llibre
 • el millor relat de la categoria Conte Infantil es convertirà en un llibre il·lustrat
 • tauletes tàctils
 • Airpods
 • cursos d’escriptura de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès
 • lots de llibres de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès
 • invitacions per als espectacles del Grec Festival
 • invitacions per al telefèric de Montjuïc
 • invitacions per al Tibidabo i el Zoo de Barcelona
   

El jurat del concurs que ha decidit els guanyadors de les diferents categories ha tingut en compte la qualitat narrativa, l’originalitat del relat i la relació de la història amb TMB.

La iniciativa es fa amb la col·laboració de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, Plataforma Editorial, l’Institut de Cultura de Barcelona, a través del Grec Festival, el Zoo de Barcelona, el Parc d’Atraccions Tibidabo i el telefèric de Montjuïc.

Els usuaris han pogut participar en cinc categories: Relat lliure, Conte infantil, TuitRelat, InstaRelat i ÀudioRelat. Tots els premiats estan esmentats amb el seu àlies o perfil de participació.

Els guanyadors de la categoria Relat lliure han estat els següents:

 • Guanyador 1r premi: L’anonimat del trajecte, de Cledujour
 • Guanyador 2n premi: Ve baixa vint-i-cinc, de Catenària
   

Els guardonats de la secció Conte infantil han estat els següents:

 • Guanyadors, categoria de 8 a 12 anys: primer premi per a L’estona invariable, d’Ulls blaus de l’escola Thau de Barcelona, i segon premi per a No perdis l’autobús! de Ruth, de l’Institut Escola de Badalona
 • Guanyadors, categoria de 13 a 17 anys: primer premi per a El bus de les set i vint, de Katmandú del col·legi Àgora Sant Cugat, i segon premi per a Una història per recordar, de Tesa de l’Institut Balmes de Barcelona
   

Els guardonats de la categoria TuitRelat han estat:

 • Guanyador 1r premi: @exponensbiology
 • Guanyador 2n premi: @maianime
   

Els guardonats de la categoria InstaRelat són:

 • Guanyador 1r premi: @metro_addict
 • Guanyador 2n premi: @silviamirete


Els guardonats de la nova categoria ÀudioRelat han estat:

 • Guanyador 1r premi: El abrazo invisible, de Banc
 • Guanyador 2n premi: L’equilibri, de Marieta


A més, els relats escollits com a guanyadors de la categoria d’empleats de TMB han estat L9, la boca del llop, de Mickey Mouse, i en segona posició L’engranatge, de Marialluïsa Montllor. El relat més votat al web del concurs és Un viatge transcendent, de Xavi, participant de la categoria Relat Lliure.

Enguany, la 15a edició del Concurs de Relats Curts de TMB ha rebut un total de 617 relats. Per categoria, les xifres han estat les següents: 424 relats lliures, 52 tuitrelats, 77 instarelats, 30 contes infantils i 19 audiorelats. El web del concurs ha rebut 25.350 visites i s’han registrat més de 4.488 votacions.

A continuació, podeu visualitzar l’acte d’entrega de premis als guanyadors del concurs. L’acte, presentat per la periodista Anna Guitart, ha comptat amb la intervenció de la presidenta de TMB, Rosa Alarcón; el conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi; el director de comunicació i relacions institucionals de TMB, Santiago Torres, i la directora de serveis i transports turístics de TMB, Montse Pérez. A més, també han participat personalitats del món editorial i cultural com l'editor i fundador de Plataforma Editorial, Jordi Nadal, i el director de l'Escola d’Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, Jordi Muñoz.

Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

Visual de la campanya del 15è Concurs de Relats Curts de TMB / Imatge: TMB

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies