Premsa TMB

Exposició i 7è Ral·li Internacional d'Autobusos Clàssics Barcelona - Caldes de Montbui

Entre els tresors de la Fundació TMB hi participen el Dodge 265, el Chausson 59, l'Aclo 410 de dos pisos i els busos turístics MAN SD 200 i MAN NL 202

Exposició de busos clàssics l'any passat a Maria Cristina / Foto: Miguel Ángel Cuartero

El cap de setmana del 28 i 29 de maig se celebrarà una nova exhibició de vehicles històrics i el setè Ral·li Internacional d'Autobusos Clàssics Barcelona - Caldes de Montbui, organitzat per TMB, la Fundació TMB, Sagalés i l'Associació per a la Recuperació i Conservació d'Autobusos (ARCA).

Més d'una trentena de vehicles s'exhibiran a l'avinguda Maria Cristina (entre la plaça Espanya i l'avinguda de Rius i Taulet) dissabte, 28 de maig, a la tarda, a partir de les 16 fins a les 21.30 hores, i diumenge, 29 de maig, entre les 9 i les 10 del matí. Diumenge a les 10.30 hores es donarà el tret de sortida del ral·li, una oportunitat única per veure reunits vehicles que representen cent anys del transport públic a Catalunya. 

Com a novetat, en aquesta setena edició destaquen dues exposicions, una sobre el 50è aniversari de l'arribada del bus articulat, amb dades, especificacions i imatges de la història d'aquests vehicles, i una adaptació de la mostra TMB en acció. Un viatge sostenible, una exposició que es va poder veure el passat estiu a l'Espai Mercè Sala, la sala de la Fundació TMB al metro, sobre la contribució que el transport públic col·lectiu està fent a Barcelona per afrontar els problemes ambientals actuals.

També hi haurà una mostra dels vehicles híbrids i elèctrics, de nova incorporació, dissenyats per ser respectuosos amb el medi ambient, i demostracions i proves amb un simulador de conducció d'autobusos anomenat OMSI. 

Com en les darreres edicions, hi haurà un espai dedicat als més petits en què es portaran a terme diferents tallers relacionats amb el món de l'autobús, amb la col·laboració de TMB Educa, el projecte educatiu de TMB, i de Jovi amb el seu bus JoviBus, on els nens podran pintar, dibuixar i jugar amb plastilina i un bus antic vestit dels barrufets. Igualment, a les 18.30 hores hi haurà una actuació de màgia a càrrec del Mag Gabi.

També tornaran a ser protagonistes les visites guiades a l'exposició que permeten conèixer les característiques dels vehicles més singulars. 

Vehicles singulars com a protagonistes

Aquest any també es comptarà amb la presència de participants d'altres països europeus. Entre els autobusos que participaran en el ral·li hi ha algunes de les millors peces del patrimoni històric de la Fundació TMB, com ara el Dodge 265, de fabricació nord-americana, de 1936; el Chausson 59, de 1955; l'Aclo 410 de dos pisos; l'autobús MAN SD 200 sèrie 2000-2012, restaurat amb motiu del 25è aniversari del Barcelona Bus Turístic, i enguany també la jardinera MAN NL 202, un bus reconvertit que va significar el primer Barcelona Bus Turístic descobert d'un sol pis. A més, també es podran veure el Pegaso 3036, el Pegaso 6420 i el Pegaso 5139. ARCA i Sagalés també mostraran els seus vehicles més emblemàtics, com ara el Chevrolet del 1928 i el Ford AA del 1929, de Sagalés, o els Pegaso 6035A, 5062A i 5064 d'ARCA.

Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

Exposició de busos clàssics l'any passat a Maria Cristina / Foto: Miguel Ángel Cuartero
Exposició de busos clàssics l'any passat a Maria Cristina / Foto: Miguel Ángel Cuartero
Bus Pegaso 3055 del patrimoni històric de TMB / Foto: Miguel Ángel Cuartero
El Chausson 59, del 1955 / Foto: Miguel Ángel Cuartero
L'Aclo 410 de dos pisos a la sortida del ral·li l'any passat / Foto: Miguel Ángel Cuartero

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies