Carme Becerra

Un transport accessible i sense emissions, lema de la Setmana de la Mobilitat 2020

Un any més, del 16 al 22 de setembre, municipis de tot el continent se sumen a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat. Aquesta edició tindrà en compte l’escenari provocat per la Covid-19.

El lema de l’edició 2020 de la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM), Per una mobilitat sense emissions, remet a la voluntat de la Comissió Europea d’aconseguir la neutralitat en emissions de carboni l’any 2050. En el centre dels missatges d’enguany també trobem el transport lligat a conceptes com accessible i inclusiu.

Municipis de tot Catalunya s’afegeixen a la celebració de la SEM des de fa dues dècades. També serà així aquesta edició (del 16 al 22 de setembre), en què ajuntaments, empreses, ONG, centres educatius, etc. poden registrar les accions de mobilitat que duran a terme.

Una edició atenta a la pandèmia

Entre els materials que posen a disposició dels organismes que vulguin organitzar activitats, els responsables de la Setmana Europea han inclòs un document amb deu lliçons apreses durant el confinament.

El material reflexiona sobre com els canvis en la mobilitat poden ajudar a millorar la salut de les persones. Alhora, posa en relleu quins nous hàbits instaurats arran de l’aparició de la Covid-19 han vingut per esdevenir permanents.

Finalmenten, i tenint en compte les restriccions a causa de la Covid-19 a cada territori, s’ofereixen idees i recomanacions als participants perquè promoguin les seves activitats.

Setmana oberta a la participació

Si bé la participació en l'esdeveniment se centralitza a través del web oficial, la Generalitat recull en un espai web la informació d'arreu de Catalunya en relació a la SEM 2020, igual que fan els ajuntaments adherits, que pròximament donaran a conèixer les activitats programades en cada àmbit.

L’edició de 2019 va batre un rècord, amb més d’un miler d’iniciatives implementades en països de tot Europa.

Darrera modificació: 
04.09.2020

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies