Redacció

La FIAA 2017 es fixa en les propostes d’electrificació i automatització de l’autobús

La Fira Internacional de l’Autobús i l'Autocar (FIAA) presenta aquesta setmana als pavellons de la Fira de Madrid un dels més complets aparadors de novetats pel que fa al transport de viatgers per carretera. 

Ifema ha estat entre el 23 i el 26 de maig el rovell de l’ou de la indústria del transport de viatgers en autobús, urbà i interurbà. L’edició 2017 de la FIAA ha reunit les propostes de 120 expositors de 12 països, entre els quals hi ha les empreses líders en la producció de carrosseries i xassís, així com marques de referència internacional en la fabricació de vehicles complets, entre d'altres.

El contingut està marcat especialment per l'avenç tecnològic, les solucions orientades a fomentar un transport sostenible, els desenvolupaments en seguretat viària i la protecció del viatger, així com per la millora del disseny, l’estètica i la funcionalitat dels vehicles i de les prestacions i el confort dels passatgers.

Cada vegada més marques ofereixen models híbrids i elèctrics, entre les quals Irizar i Volvo, proveïdors de TMB. Mercedes-Benz, per la seva banda, explora el camí de la conducció autònoma amb el Future Bus. Al mateix temps, i en contrast, s’ha pogut visitar una exposició de vehicles històrics. Es pot tenir un resum ràpid de les novetats de l'esdeveniment seguint l'etiqueta #FIAA2017 a Twitter.

Interior del Future Bus semiautomàtic de Mercedes-Benz / Foto: Enrique Cepeda
Interior del Future Bus semiautomàtic de Mercedes / Foto: Enrique Cepeda

Volvo 7900 elèctric i híbrid / Foto: Enrique Cepeda
Volvo 7900, elèctric en ciutat i híbrid en carretera / Foto: Enrique Cepeda

Heuliez ha presentat a la FIAA 2017 un model 100% elèctric / Foto: Enrique Cepeda
Heuliez ha presentat a la FIAA 2017 un model 100% elèctric / Foto: Enrique Cepeda

Darrera modificació: 
29.05.2017
Tema: 

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies