Marta Espinosa

Ja tenim data per conèixer els guardonats del Concurs de Relats Curts de TMB 2020

Enguany i per primer cop en 14 edicions, l'acte d'entrega de premis del certamen serà virtual i tindrà lloc el 3 de novembre a les 19 hores. Es podrà veure per internet a través del web oficial del concurs.

El 14è Concurs de Relats Curts de TMB arriba a la fase final amb l'acte d'entrega de premis. Enguany, forçosament canvia de format per la situació sanitària actual, i serà virtual. La festa s'emetrà per internet el proper dimarts, 3 de novembre, a les 19.00 hores. Es podrà veure a relatscurts.tmb.cat  i posteriorment es podrà recuperar al canal de TMB de YouTube. 

L'acte serà presentat per la periodista i guionista Anna Guitart, i tindrà convidats molt especials que lliuraran els diferents premis. Des de TMB hi intervindran la presidenta, Rosa Alarcón, i el conseller delegat, Gerardo Lertxundi. Diverses personalitats del món de la cultura també hi seran presents, com ara l'editor i fundador de Plataforma Editorial, Jordi Nadal; l'escriptora Maria Rosa Nogué; el director de l'Escola d’Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, Jordi Muñoz, responsables de Dagoll Dagom i la compositora Dàmaris Gelabert. Aquests últims anunciaran els premiats en la categoria infantil.

Coneixerem els guanyadors (primer i segon premi) de les cinc categories de la present edició: Relat Lliure, Conte Infantil, TuitRelat, InstaRelat i AudioRelat. Tambés es donaran a conèixer els premiats de la categoria interna d'empleats de TMB. Tots els relats finalistes de les diverses categories es poden llegir i rellegir al web oficial del concurs.

Relats inspirats des de casa

Cal recordar que la catorzena edició del Concurs de Relats Curts va coincidir amb l'inici de la crisi sanitària provocada per la Covid-19 i el confinament posterior i s'ha hagut d'adaptar a una situació complexa i canviant. Així, el certamen va canviar el lema (d'Inspira't en cada viatge a Inspira't des de casa) i va proposar que els usuaris escrivissin relats reals o ficticis inspirats des de casa. A més es va crear la categoria Conte Infantil per animar els més joves (entre 8 i 16 anys) a deixar volar la imaginació i practicar la lectura i l'escriptura, amb la col·laboració de pares, tutors i escoles.

L'edició del 2020 ha rebut un total de 1.721 relats, un centenar de participacions més que l'any anterior. Per categoria, les xifres han estat les següents: 979 relats lliures, 150 tuitrelats, 148 instarelats, 374 contes infantils i 70 audiorelats. El web del concurs ha rebut 74.000 visites i s'han registrat més de 20.700 votacions.

Darrera modificació: 
03.11.2020

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies