Redacció

Comiat popular al Tramvia Blau, que ha tancat temporalment per reformes

Centenars de persones van acudir el cap de setmana passat a l'avinguda Tibidabo per mirar de fer un dels últims viatges amb els vells tramvies abans de l'aturada obligada per donar pas a una actualització a fons de la infraestructura.

El Tramvia Blau és un ancià de gairebé 117 anys i ara li toca retirar-se perquè li puguin canviar unes quantes peces vitals i modernitzar la seva infraestructura, per imperiosos motius de seguretat. Així ho va anunciar TMB el dia 17 passat, i des d'aleshores ha augmentat l'interès dels barcelonins per aquest transport emblemàtic, l'únic supervivent de la xarxa original de tramvies de Barcelona. L'actuació està valorada en 11 milions d'euros i s'allargarà almenys dos anys.

Dissabte i diumenge passat van ser desenes els aficionats als transports que van voler fer algun dels últims viatges abans de la suspensió del servei, alguns vestits amb roba d'època. A la parada d'origen, a l'avinguda del Tibidabo, van ser llargues les esperes per agafar un dels tres tramvies que feien els recorreguts amb passatgers. Diumenge al capvespre, moment de finalitzar el servei, diverses persones van esperar-se per fotografiar i gravar en vídeo la retirada dels venerables cotxes 6 i 7 cap al dipòsit on descansaran i continuaran sent cuidats pels mecànics.

A partir d'ara i mentre duri l'afectació, els usuaris podran utilitzar com a alternativa la línia 196 de bus (Pl. Kennedy - Bellesguard) que realitza part del trajecte per l'avinguda Tibidabo i que circula tots els dies de 7.30 a 22 hores, amb freqüències de 13 minuts la major part del dia.

Si bé els tramvies no podran circular pel seu itinerari clàssic, sí que participaran en activitats de difusió cultural i del patrimoni històric a través del programa TMB Educa, que ampliarà les seves activitats al voltant dels tallers i cotxeres situats a la plaça de la Central.

Els dos tramvies que ahir van donar servei aturats  a la plaça del Doctor Andreu / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)
Els dos tramvies que ahir van donar servei, a la plaça del Doctor Andreu / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Passatgers vestits d'època a punt de fer un viatge amb el Tramvia Blau / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)
Passatgers vestits d'època a punt de fer un viatge amb el Tramvia Blau / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

El tramvia número 7, del 1914, baixant per l'avinguda Tibidabo / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)
El tramvia número 7, del 1904, baixant per l'avinguda Tibidabo / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Passatgers vestits d'epoca van fer un homenatge al Tramvia Blau / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)
Participants en l'homenatge al Tramvia Blau / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Darrera modificació: 
29.01.2018

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies