Header Top menu
Els residus que ja mouen autobusos a Navarra
Cuando nuestros deshechos impulsan los vehículos https://t.co/wfRz4F5vBL pic.twitter.com/BTVxdOJYF2
— La Vanguardia (@LaVanguardia) 17 d’abril de 2017
Gaudí ens va redescobrir el valor de les deixalles. Va saber donar un nou valor als materials descartats per la indústria fins a convertir-los en part de les seves joies de l'arquitectura.
Aquesta nova mirada per aprofitar els residus també la tenen diverses empreses amb principis ecològics, entre les quals Transports Ciutat Comtal (TCC), per aconseguir energia elèctrica o tèrmica, o com a carburant. El projecte consisteix a transformar els residus domèstics, ramaders, de l'agricultura, la indústria o procedents del llots d'estacions depuradores d'aigües residuals urbanes per aconseguir biogàs amb la finalitat de moure cotxes o busos, per exemple. El biogàs és una energia renovable i molt poc contaminant.
Però per aconseguir aquesta fita, el biogàs s'ha de tractar per eliminar impureses i aconseguir el gas metà que mogui els vehicles. Un projecte pioner a l'Estat intenta aconseguir biogàs de qualitat. Els llots de les estacions depuradores d'aigües residuals d'Arazuri, molt a prop de Pamplona, ja mouen tres vehicles, entre els quals un autobús de transport urbà.
Un article de La Vanguardia explica aquest projecte i les possibilitats d'aquesta energia renovable.
- LlocsDe tot arreuAnys2017