Cultura i Oci

juliol 2020

Barcelona Bus Turístic / Foto: Arxiu TMB

El circuit, amb inici al Portal de la Pau, funcionarà del 10 de juliol al 30 d’agost amb sortides tots els divendres, dissabtes i diumenges a la tarda.

Visual de la campanya del 14è Concurs de Relats Curts de TMB / Imatge: TMB

Els usuaris poden gaudir dels millors relats, seleccionats pel jurat, inspirats a casa, que han participat en aquesta edició excepcional del concurs de TMB. Aviat donarem a conèixer els guanyadors dels premis.

Un músic amb el seu instrument adaptat a la fase de represa al metro de Barcelona / Foto: TMB

Aquesta setmana culmina la darrera fase proposada per l'AMUC perquè els músics del metro recuperin l'activitat anterior a l'estat d'alarma, sempre complint amb les mesures sanitàries. Així, estan actius els 46 punts de músics del suburbà.

El mural tal com es pot veure aquesta setmana / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)
Visual de la campanya del 14è Concurs de Relats Curts de TMB / Imatge: TMB

Fins al 30 de juny els usuaris poden votar els relats guanyadors del popular concurs de TMB, que enguany ha estrenat la categoria de conte infantil amb la participació de nens i joves d'entre 8 i 16 anys.

Un músic tocant en un Punt de Músics del metro de Barcelona / Foto: Pep Herrero (TMB)

Amb l'entrada de Barcelona a la fase 2, el programa de TMB i l'AMUC retorna la música al suburbà amb unes condicions especials: en horari limitat, en una selecció d'espais i complint les mesures sanitàries.

Cartell informant de les mesures contra la Covid-19 als ascensors en una estació de metro / Foto: Pep Herrero (TMB)

Les fotografies dels usuaris tindran espai en aquest recull visual que il·lustra com ha canviat el paisatge del transport públic, amb la voluntat de crear una memòria històrica col·lectiva de la nova realitat.

Aspecte de l'obra de l'artista Mari Ito al vestíbul de l'estació d'Universitat / Foto: TMB

L'artista japonesa parlarà de la seva intervenció mural realitzada l'any 2017 a l'estació d'Universitat, dins del programa 'e-Dialogues' de Casa Àsia, que apropa l'art i la cultura al públic en temps de confinament.