Autor
Redacció

L’Autoritat del Transport Metropolità, 25 anys d’impuls al transport públic de Barcelona

El consorci llança un joc interactiu perquè tothom pugui posar a prova els seus coneixements de la mobilitat metropolitana.

El 19 de març del 1997 naixia el consorci d’administracions que coordina i planifica el transport públic col·lectiu a la regió metropolitana de Barcelona, en centralitza el finançament, n’estableix les tarifes i n’impulsa la digitalització a través del projecte T-mobilitat. La primera fita de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) seria la implantació de la integració tarifària amb transbordaments gratuïts entre operadors, que s’aconseguiria el 2001.

Actualment, formen l’ATM de Barcelona la Generalitat de Catalunya (51%) i les administracions locals (49%), que són l'Ajuntament de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). Hi ha presència de representants de l'Administració general de l'Estat en els òrgans de govern, en qualitat d'observadors.

Avui l’ATM ha posat en marxa el T-joc, un concurs interactiu de preguntes dirigit al públic en el marc de la celebració dels 25 anys de l’ens. L’objectiu de la iniciativa és a través d’una web app donar a conèixer la història, diverses curiositats i alguns aspectes tècnics del transport públic metropolità i premiar els més coneixedors en la matèria.

Al TMB Notícies hi ha pistes que poden ser útils per als participants. Per exemple, en un article anterior, amb motiu del seu vintè aniversari, vam repassar els inicis i les funcions de l’ATM. I en vam dedicar un altre a repassar el significat i les funcions dels diferents ens, organismes i empreses que fan funcionar el transport públic a l’àrea de Barcelona.

Darrera modificació
dilluns, març 21, 2022 - 08:32
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/lautoritat-transport-metropolita-25-anys-dimpuls-transport-public-de-barcelona