Author
Redacció

L’Autoritat del Transport Metropolità, 25 anys d’impuls al transport públic de Barcelona

El consorci llança un joc interactiu perquè tothom pugui posar a prova els seus coneixements de la mobilitat metropolitana.

El 19 de març del 1997 naixia el consorci d’administracions que coordina i planifica el transport públic col·lectiu a la regió metropolitana de Barcelona, en centralitza el finançament, n’estableix les tarifes i n’impulsa la digitalització a través del projecte T-mobilitat. La primera fita de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) seria la implantació de la integració tarifària amb transbordaments gratuïts entre operadors, que s’aconseguiria el 2001 (https://noticies.tmb.cat/historia/vint-anys-de-integracio-tarifaria-transport-public-de-larea-de-barcelona).

Actualment, formen l’ATM de Barcelona la Generalitat de Catalunya (51%) i les administracions locals (49%), que són l'Ajuntament de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). Hi ha presència de representants de l'Administració general de l'Estat en els òrgans de govern, en qualitat d'observadors.

Avui l’ATM ha posat en marxa el T-joc (https://joc.atm.cat/), un concurs interactiu de preguntes dirigit al públic en el marc de la celebració dels 25 anys de l’ens. L’objectiu de la iniciativa és a través d’una web app donar a conèixer la història, diverses curiositats i alguns aspectes tècnics del transport públic metropolità i premiar els més coneixedors en la matèria.

Al TMB Notícies hi ha pistes que poden ser útils per als participants. Per exemple, en un article anterior (https://noticies.tmb.cat/historia/atm-vint-anys-treballant-integracio-transport-public), amb motiu del seu vintè aniversari, vam repassar els inicis i les funcions de l’ATM. I en vam dedicar un altre a repassar el significat i les funcions dels diferents ens, organismes i empreses (https://noticies.tmb.cat/empresa/com-funciona-sopa-de-lletres-transport-public-de-larea-de-barcelona) que fan funcionar el transport públic a l’àrea de Barcelona.

Darrera modificació
dilluns, març 21, 2022 - 08:32

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/lautoritat-transport-metropolita-25-anys-dimpuls-transport-public-de-barcelona