Autor
Oriol Pàmies

El web TMB Notícies arriba als 2.000 articles coincidint amb el tercer any de vida

Els continguts sobre les dues fases del desplegament final de la nova xarxa de bus han estat els que més han interessat aquest 2018.

El 22 de desembre del 2015 obria les portes —virtualment— el web TMB Notícies, un aparador digital de les novetats, els projectes i les vivències del transport públic de Barcelona i l'àrea metropolitana, sense perdre de vista el que passa arreu del món. Des d’aleshores han estat 2.000 continguts els que hem publicat aquí els periodistes de TMB, entre articles, notes de premsa, fotonotícies, videonotícies, tuitnotícies i altres formats.

A punt de tancar el 2018, el tercer  any complet de la vida d'aquest web informatiu, podem avançar que els continguts que han despertat més interès els últims 12 mesos han estat els que tractaven sobre la nova xarxa de bus, el projecte estratègic de TMB i l’Ajuntament de Barcelona que s’ha acabat d’implantar el novembre passat. La peça més vista, més de 8.000 vegades, ha estat la nota de premsa corresponent a l’acte de presentació de la penúltima fase, celebrat el 30 de maig, en què es va anunciar la data del 25 de juny per a la posada en servei de tres línies.

En segon lloc hi ha una altra nota, la del 30 d’octubre, en què es feia pública la data del 26 de novembre per a la finalització del projecte amb les últimes cinc línies d’altes prestacions. Aquest contingut ha estat vist més de 6.500 vegades.

Tarifes i tecnologia concentren visites

També han generat molt interès els articles relacionats amb les tarifes del sistema integrat de transport públic. La nota de premsa del 30 de desembre del 2017 que recordava la imminent entrada en vigor dels preus del 2018 ha rebut més de 5.100 visites i l’article que anunciava l’aplicació de la tarifa metropolitana en els desplaçaments entre els 36 municipis de l’AMB n’ha rebut 3.900.

La innovació i la tecnologia aplicada al transport públic tenen un espai preferent al TMB Notícies. En aquest àmbit la peça favorita ha estat la del 24 d’abril que avançava el disseny dels autobusos elèctrics articulats fabricats per Irizar amb destinació a la línia H16.

El web d’actualitat periodística de TMB també es pot consultar per seccions i etiquetes temàtiques. Les més freqüentades han estat la secció Transport, l’etiqueta de la línia 10 de metro, la sala de premsa virtual i la secció Història.

Un 32,1% dels usuaris del TMB Notícies hi arriben des de cerques a Google, un 12,9% des d’enllaços del perfil corporatiu de Twitter,  un 11,9% des de la nostra pàgina de Facebook i un 11,2% des del web corporatiu de TMB. Tant Facebook com Twitter són plataformes en què solem compartir cada dia la nostra actualitat i la del transport públic. Una altra manera de seguir-la de prop és fer-se una subscripció al butlletí setmanal o per RSS.

Darrera modificació
dilluns, desembre 24, 2018 - 11:57
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/web-tmb-noticies-arriba-2000-articles-coincidint-amb-tercer-any-de-vida