Autor
Carme Becerra

Els canvis tecnològics atrauen l’atenció dels lectors del TMB Notícies durant el 2021

Tot i que la pandèmia no ens ha abandonat, a diferència de l’any 2020 la covid no ha estat el tema més llegit al portal d'actualitat de TMB al llarg de l'any passat.

El portal TMB Notícies, que l'any passat en complia sis, és l’aparador de les novetats al transport públic de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Organitzat per temàtiques, inclou notícies pròpies de TMB (de servei, institucionals, de noves infraestructures o material mòbil, energies netes, etc.), però també curiositats del món del transport públic, peces històriques o qüestions socials relacionades amb la solidaritat o la promoció de la igualtat, entre moltes altres.

L’impacte de la pandèmia va fer que l’any 2020 les notícies de temàtica covid acaparessin de forma gairebé exclusiva el rànquing de les peces més llegides. En canvi, el 2021 quatre de les cinc informacions més clicades pels lectors (de les 464 publicades) tenien a veure amb temes aliens a la covid, relacionats amb canvis tecnològics en l’ús del transport públic o amb plans de futur de la companyia.

En primer lloc, amb 4.837 lectures, trobem una informació sobre una nova fase en les proves del sistema T-mobilitat. També una notícia relacionada amb la tecnologia i els sistemes de pagament (concretament, a l’autobús amb targeta bancària) va estar entre les cinc primeres (la quarta amb 2.764 vistes).

El segon lloc en les preferències dels visitants del web va correspondre a la informació sobre els plans de millora per al servei de bus de Barcelona (3.223 visualitzacions). També mirava al futur de TMB la cinquena més llegida, una peça que parlava del Pla Estratègic de la companyia. La covid va ser present en forma de condol cap al conductor de bus que va morir per aquesta malaltia; metro i autobusos es van aturar un minut com a homenatge i record (3.007 persones van consultar la notícia).

Més de 350.000 pàgines consultades

Les grans xifres del TMB Notícies al llarg del 2021 ens diuen que ens heu visitat més de 207.000 vegades, i heu mirat un total que supera les 350.000 pàgines, amb informacions amb format article, nota de premsa, foto o videonotícia o a partir de temes amb origen a les xarxes socials.

Com ens heu trobat? Un 30% del públic que va arribar al nostre portal informatiu provenia d’alguna de les xarxes socials corporatives de TMB; un de cada quatre visitants hi arribava des de Google, i gairebé un 25% més provenia d’algun dels butlletins informatius que enviem. Si vols assegurar-te d’estar al dia de l’actualitat del transport públic del teu entorn, pots subscriure’t al butlletí setmanal, activar l'RSS o seguir-nos a través del perfil corporatiu a Twitter.

Darrera modificació
dilluns, gener 10, 2022 - 08:09
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/canvis-tecnologics-atrauen-latencio-lectors-tmb-noticies-durant-2021