Autor
Oriol Pàmies

Informe 2018: les dades i les tendències dels metros automàtics arreu del món

A finals de l'any passat hi havia 64 línies totalment automatitzades en servei, que sumaven un total de 1.026 quilòmetres.

La quarta part dels sistemes de metro tenen almenys una línia sense conductor, segons les dades de l'Observatori de Metros Automàtics de l'Associació Internacional de Transport Públic (UITP) recollides en l'última edició del World report on metro automation, publicat a finals de maig.

L'informe constata que a finals del 2018 hi havia 64 línies totalment automatitzades en 42 ciutats, que sumaven un total de 1.026 quilòmetres, fet que significa un augment en la longitud de la infraestructura del 27,7% en comparació amb el 2016. Entre les inauguracions de l'any hi ha la de la línia Pujiang de Xangai, a l'abril, quan es va superar la fita dels 1.000 quilòmetres, i la de la línia 10 Sud de Barcelona, al setembre.

“Les projeccions de creixement són clares: l'automatització és la solució preferida per a noves línies en un nombre creixent de xarxes”, apunta en un comunicat de la UITP el president de l'Observatori de Metros Automàtics, Ramon Malla, que és també director de Projectes Estratègics de Metro de TMB. “Amb els seus múltiples avantatges, l'automatització completa permetrà als metros encapçalar la transformació digital del nostre sector i consolidar la seva posició com a eix vertebrador de la mobilitat urbana”, subratlla.

La publicació de l'informe estadístic i de tendències de l'Observatori de Metros Automàtics coincideix amb el final d'una etapa d'aquest organisme permanent de la UITP, encarregat de difondre i compartir el coneixement actual i rellevant sobre les línies automàtiques. En la pròxima cimera global de la UITP, que se celebra la setmana que ve a Estocolm, tindrà lloc el relleu en la presidència, que ha exercit TMB els últims anys.

El document del World report on metro automation 2018 es pot consultar en aquest enllaç, en anglès.

Darrera modificació
divendres, maig 31, 2019 - 08:06
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/informe-2018-dades-tendencies-metros-automatics-arreu-mon