Autor
Marta Espinosa

TMB estarà present a la cita anual del vehicle elèctric aquest cap de setmana a Barcelona

Els dies 6 i 7 d'octubre, Barcelona acull la vuitena edició de l'Expoelèctric, l'esdeveniment més important de vehicles elèctrics del sud d’Europa. TMB hi portarà una novetat absoluta, l'autobús Solaris Urbino 18 zero emissions. 

L'Expoelèctric aterra un any més a l'Arc de Triomf, que l'acull aquest cap de setmana (dissabte 6 i diumenge 7 d'octubre). Enguany, sota el lema "Endolla’t, vine i gaudeix del vehicle elèctric", l'esdeveniment més important de vehicles elèctrics del sud d'Europa vol apropar el vehicle de zero emissions i les energies renovables a la ciutadania a través d'un conjunt d'activitats lúdiques i divulgatives per a tots els públics, amb l'objectiu d'impulsar la mobilitat elèctrica i l'estalvi energètic. Els dos dies, de 10 a 19 hores, s'hi programen activitats infantils, tallers, col·loquis, xerrades, demostracions i fins i tot un concert.

TMB hi participarà amb l'exhibició d'un autobús 100% elèctric d'alta capacitat, un Solaris Urbino 18 dels que s'han adquirit amb destinació a la línia H16. El vehicle, de 18 metres de longitud, porta com a propulsor un motor asíncron de 240 kW, alimentat per cinc bateries i un pantògraf. Amb la incorporació de vehicles elèctrics a la flota d'autobusos, TMB continua avançant en la millora del medi ambient i en l'objectiu de tenir un transport públic totalment net, a través de la seva participació en projectes d'innovació com l'ASSURED, iniciat el 2017, de solucions de càrrega per a vehicles elèctrics pesants, l'Eliptic i el projecte ZeEUS, ja finalitzat. 

Com a novetat d'aquest any, l'Expoelèctric serà la primera fira del sud d'Europa que s'abastirà energèticament mitjançant l'autoconsum i disposarà de vehicles interconnectats a la xarxa (V2G). Gran part de l'electricitat de l'esdeveniment la subministrarà una anella energètica, que es proveirà d'electricitat d'origen renovable generada localment amb plaques fotovoltaiques, bateries d'emmagatzematge i les aportacions energètiques procedents de vehicles.

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 12:51
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/tmb-estara-present-cita-anual-vehicle-electric-aquest-cap-de-setmana-barcelona