Autor
Redacció

Així seran els quatre articulats Irizar 100% elèctrics de la línia H16

L'any passat TMB va contractar el subministrament de set autobusos elèctrics de gran capacitat amb càrrega ràpida per pantògraf en els extrems de la línia. N'hem vist el primer.

El fabricant basc d'autobusos Irizar està enllestint el primer dels quatre articulats 100% elèctrics de què consta el contracte adjudicat l'any passat per TMB i que tindrà l'aspecte que es pot veure a la fotografia, corresponent a una visita recent del departament d'Enginyeria de Bus.

El ritme de treball a la fàbrica d'Aduna, a Guipúscoa, especialitzada en electromobilitat, fa preveure que aquest autobús de 18 metres i tecnologia avançada arribarà a Barcelona les pròximes setmanes, mentre que el lliurament dels altres tres s'anirà produint de manera progressiva fins al 29 de juny vinent.

Al mateix temps Solaris ha d'enviar les tres unitats del model Urbino 18 E contractades en el mateix concurs. Totes set seran de càrrega ràpida per pantògraf i estaran destinades a la línia H16 (Pg. Zona Franca - Campus Diagonal-Besòs), on ja circulen els dos Solaris articulats que van participar en el projecte europeu ZeEUS.

Mentrestant, l'operador de Sant Sebastià, Dbus, ha mostrat un cotxe semblant, tot i que amb altres colors i acabats, que tindrà a prova durant sis mesos. La premsa l'ha considerat un exponent del "transport del futur".

Darrera modificació
dimarts, abril 24, 2018 - 17:09
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/aixi-seran-quatre-articulats-irizar-100-electrics-de-linia-h16