Autor
Redacció

Mesures per afavorir la velocitat i la regularitat dels autobusos

L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat avui un paquet d'actuacions de millora a la xarxa viària amb l'objectiu d'oferir un servei de transport públic en superfície més eficient als ciutadans.

A partir d'aquest mes de febrer el departament de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona desplegarà una bateria de mesures per millorar la velocitat comercial del transport públic en superfície de Barcelona i optimitzar el servei dels autobusos i dels taxis de la ciutat. Les mesures són fruit del treball conjunt entre l'Ajuntament, TMB i els col·lectius del sector del taxi.

D'entrada, la Guàrdia Urbana ha iniciat una campanya per garantir que es respectin els carrils bus taxi i properament s'incorporarà un vehicle de TMB 100% elèctric amb equips de sanció automàtica per detectar infraccions i dissuadir de l'ocupació dels carrils reservats.

De manera progressiva durant els propers dos anys es pintaran nous carrils bus taxi i s'implantaran sistemes automàtics de detecció d'infraccions i ajustos semafòrics per donar prioritat al transport públic a la ciutat. Els primers carrils que es delimitaran, el juliol vinent, seran els de Gran Via sentit Besòs, entre Josep Pla i rambla Prim, el del carrer València entre Navas i Espronceda, i el de Via Favència sentit Llobregat, entre Artesania i la plaça Karl Marx. 

L'objectiu de les mesures és millorar la regularitat dels autobusos (el manteniment dels intervals entre cotxes d'una mateixa línia) i la velocitat comercial del bus i el taxi (la que es calcula comptant els temps de desplaçament i de parada).

Actualment els autobusos circulen a una velocitat comercial mitjana diària de 12,08 km/hora, després que aquests darrers mesos s'hagi detectat un lleuger descens, coincidint amb l'augment dels nivells de trànsit. Dels 873 quilòmetres dels recorreguts de les línies, 163 tenen carril bus, proporció que es preveu que s'incrementarà amb el desplegament de la fase final de la nova xarxa de bus.

Més informació a la nota de premsa de l'Ajuntament de Barcelona.

Darrera modificació
dimecres, febrer 8, 2017 - 17:32
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/mesures-afavorir-velocitat-regularitat-autobusos