Autor
Marta Espinosa

TMB explica el seu model d'innovació oberta al 4YFN del Mobile World Congress

La companyia de transport ha participat en dues taules rodones que ha acollit la desena edició de l’esdeveniment 4YFN, l’espai per a start-ups i empreses emergents, que se celebra en el marc del MWC a Barcelona.

La directora d’Innovació i Transformació Digital de TMB, Margarida López, va participar en dues sessions dedicades a la innovació que s'han celebrat al congrés 4YFN en el marc del Mobile World Congress 2024 que acull Barcelona aquesta setmana.

La primera sessió va tenir lloc el dilluns, 26 de febrer, a l’estand del Mobile World Capital, al fòrum ‘Lab3040 - Ecosistema d'innovació català a través de connexions’. López va exposar l'experiència de TMB amb el model de compra pública innovadora i la col·laboració público-privada. Cal tenir en compte que TMB forma part de la iniciativa Lab3040 impulsada per la Cambra de Comerç de Barcelona que vol teixir connexions entre corporacions, pimes i start-ups i fomentar relacions entre els agents claus en la innovació per posicionar la ciutat com a un hub referent a nivell europeu. Actualment hi ha oberts diferents reptes i es poden consultar al web del Lab3040

La segona intervenció va tenir lloc l’endemà, dimarts 27 de febrer, a l’estand de Barcelona Activa dins la sessió ‘Diàlegs Connectio’ on tres empreses (Sorigué, Abertis i TMB) van compartir els seus reptes en innovació.  En aquest cas, la directora d’innovació de TMB va explicar el model corporatiu d’innovació oberta, la relació amb l’ecosistema start-ups i com serà aquesta col·laboració en un futur. “Actualment, TMB es relaciona amb programes externs, com Connectio, i d’altres programes finançats com el d’EIT Urban Mobility. I en un futur volem fer servir el nostre model de compra pública innovadora per fer licitacions més adaptades a aquest model d’empresa, les start-ups”. Al final de la seva intervenció, López va parlar de la plataforma de consultes permanents i dinàmiques al mercat (CPDM) en la gestió dels processos d’innovació oberta. Posteriorment els representants de les tres companyies es van reunir amb diferents representants de les start-ups allà presents per compartir coneixement i experiències.

Darrera modificació
dijous, febrer 29, 2024 - 08:36
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/tmb-explica-seu-model-dinnovacio-oberta-4yfn-mobile-world-congress