Autor
Rosa Avis

Part de la primera compra pública d'innovació de TMB serà finançada amb fons europeus

Un dels projectes de la primera compra pública innovadora de TMB ha estat seleccionat pel Consorci InnoBuyer, que compta amb fons del Programa de Suport a la Innovació Horizon Europe

A la jornada de presentació preliminar al mercat, prèvia a la fase de licitació pública, feta per TMBinnova el passat 16 de juny, TMB avançava l’adhesió al Programa de Suport a la Innovació InnoBuyer per donar solució a un dels reptes plantejats, una acció que comptava així amb fons europeus, concretament els d'Horizon Europe.

El projecte de compra pública a desenvolupar amb la participació d’InnoBuyer és el que cerca solucions per a l’anomenat Gap o buit d’andanes en corba. Actualment, a la xarxa de metro hi ha nou estacions amb andanes construïdes en forma de corba. Aquesta disposició genera un espai, un gap (buit entre l'andana i l'estrep del tren) que dificulta l’accés al tren a totes les persones usuàries. En el cas de les persones amb mobilitat reduïda, i especialment als passatgers amb cadira de rodes, aquesta distància pot arribar a dificultar-los l'accés al tren en una part. La solució que es busca seria aplicable i milloraria l'accessibilitat no només a la xarxa de metro de Barcelona, sinó a una problemàtica compartida per altres operadors ferroviaris amb infraestructures similars a nivell mundial.

És aquí, en la recerca d’una solució innovadora que permeti reduir o eliminar l'excés d'espai entre l'andana en corba i el tren en la pròpia infraestructura, on el Consorci InnoBuyer pren part, seleccionant TMB per a rebre el seu suport en la cerca d’una solució per a aquest repte de la primera compra pública.

InnoBuyer és un projecte de coordinació i suport, finançat pel programa de recerca i innovació Horizon Europe de la Unió Europea, que pretén convertir-se en un camp de proves i un punt de referència per a la implementació d'una metodologia basada en la demanda. Reuneix organitzacions públiques i privades (Challengers, Desafiadors) i empreses innovadores (Solvers, Solucionadors), per a co-crear conjuntament solucions innovadores i accelerar el procés que condueix a una adquisició concreta d'innovació. Aquest consorci va llançar una convocatòria per a Challengers, buscant organitzacions públiques i privades de qualsevol sector per a unir-se al programa i beneficiar-se dels 1,1 milions d'euros disponibles. El procés va acabar amb la selecció de 15 Challengers per a rebre el suport del programa, entre els quals TMB. Les 12 organitzacions públiques i 3 privades triades operen en diferents sectors:transports (com és el cas de TMB), educació, energia, salut, etc.

Els Challengers seleccionats per participar en el programa estan rebent el suport del consorci InnoBuyer per definir encara més les seves necessitats no satisfetes i traduir-les en un repte (Acció 1), que es pot llançar en una convocatòria de proveïdors d'innovació (Solvers).
Un cop s'hagi seleccionat el millor Solucionador per a cada repte en particular (Acció 2), Challengers i Solvers co-crearan i pilotaran una solució innovadora (Acció 3). Si al final del procés la solució mostra resultats prometedors, els Challengers rebrà suport per iniciar un procediment de contractació d'innovació (Acció 4) per a una àmplia adopció de la solució.
Segueix el viatge de TMB per InnoBuyerEs pot fer una ullada a la cartera de projectes d'InnoBuyer per conèixer més informació sobre els seleccionats i sobre InnoBuyer al lloc web: www.innobuyer.eu Contacte de premsa i xarxes socials: Email: https://innobuyer.eu/ Twitter: https://twitter.com/InnoBuyer  LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/innobuyer

Darrera modificació
dijous, agost 3, 2023 - 07:53
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/part-de-primera-compra-publica-dinnovacio-de-tmb-sera-financada-amb-fons-europeus