Autor
Redacció

Una idea sobre la il·luminació per als espais reservats guanya el 24h d'innovació

Un equip format per alumnes de diferents instituts han guanyat el premi a la innovació responent al repte de TMB per aconseguir que els espais reservats del transport públic siguin més respectats

Un nou sistema d'il·luminació als espais reservats dels transports de TMB que canvia de color segons les necessitats especials de la persona que l'està utilitzant, ha estat la idea guanyadora -en la modalitat presencial- del 24 hores d'Innovació Barcelona. Els guanyadors del repte plantejat per TMB són: Diana Salazar, de l'Institut Escola d'Hoteleria i Turisme de Barcelona; Miquel Pellisé, de l'Institut Joan Oró; Marta Moral, de l'EA Pau Gargallo; Anna Oniani, de l'Institut La Garrotxa; Aitor Yeste, de l?institut Martí l'Humà; Raúl Alarcón, de l'Institut Pere Martorell; i Yasmina Boulehdid, de Prat Educació. Tots ells han competit amb més de 1200 alumnes de Formació Professional de Catalunya, València, León, Madrid i Portugal. En total 96 equips han respost als reptes de 24 empreses, entre elles Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) que mitjançant la seva àrea de senyalització i accessibilitat corporativa, en col·laboració amb TMB Innova, va posar sobre la taula el següent repte: Com podem aconseguir que els espais i seients reservats del transport públic siguin més respectats?

A banda dels guanyadors en aquest repte, també hi ha un equip que ha guanyat en la modalitat on-line. En aquest cas, es tracta dels alumnes de l'INS Carles Vallbona que han respost al repte plantejat per l'empresa Soy Frigo. Tant ells com els guanyadors del repte TMB assistiran a un campament d'innovació on treballarà i aprofundiran en les seves solucions amb l'ajuda d'experts en el món de la innovació i la col·laboració de les empreses que han proposat els reptes guanyadors.

El Departament d’Educació i CaixaBank Dualiza organitzen aquest esdeveniment plantejat com una oportunitat de participar en una experiència basada en una manera d’aprenentatge actiu de coneixement, vinculat a la innovació i la creativitat. Enguany han celebrat la quarta edició d'un esdeveniment que aposta decididament pel talent jove i on TMB hi participa buscant solucions innovadores als seus reptes presents i de futur. L'any passat, el repte de TMB va ser també un dels guanyadors amb la idea de traslladar Barcelona al passadís d'enllaç del metro de l'L3 a Passeig de Gràcia.

Campanya de respecte als espais reservats

Precisament, en línia al repte presentat al 24h innova, TMB va iniciar una campanya el passat mes de febrer sota el lema: Al bus i al metro, dona prioritat absoluta a qui ho necessita, i en col·laboració amb l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i l’Ajuntament de Barcelona. La campanya es pot veure a les xarxes de metro i bus, i té l'objectiu de reivindicar la prioritat dels espais reservats a les persones que ho necessiten. Per fer-ho es mostren testimonis reals de persones usuàries del transport públic: l’Andrés Hinarejos, que té una lesió de la medul·la espinal i que en la campanya pregunta: "Si ocupes l'espai per a cadira de rodes, jo on em poso?". També hi apareix la Lorena Blanco, que porta una pròtesi a la tíbia i recorda: "Tu vols seure. Jo necessito seure. Respecta els seients reservats". I en Javier Rojano, que porta una pròtesi al genoll i explica: "Tu pots anar per les escales. Jo necessito l'ascensor".

Darrera modificació
divendres, març 24, 2023 - 15:07
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/idea-sobre-illuminacio-espais-reservats-guanya-24h-dinnovacio