Autor
Oriol Pàmies

Visita de la comunitat de metros NOVA a la L10 Sud i al taller de la ZAL

Operadors de 18 ciutats d'arreu del món es reuneixen aquesta setmana a Barcelona per compartir experiències en la gestió de les xarxes de metro. TMB és l'amfitrió de la trobada.

Uns 30 tècnics i directius de 18 operadors de metro de ciutats grans i mitjanes de tot el món participen en la trobada anual de la comunitat internacional de metros NOVA, que té lloc entre el 25 i el 27 de setembre a Barcelona. Els metros de Madrid i París, membres de l'altra comunitat internacional, CoMET, hi han assistit com a convidats.

Dimecres la jornada pròleg va estar dedicada a una completa visita tècnica a les instal·lacions de la línia 10 Sud de metro i el taller ZAL, mentre que les sessions de treball s'han desenvolupat ahir i avui a l'Espai Gaudí.

En la visita van conèixer una estació tipus de línia automàtica, la de Foc, i van viatjar en tren pel viaducte del carrer A fins al taller de la ZAL, on van rebre una explicació sobre el manteniment del material mòbil d'una línia automàtica. També van assistir a una demostració del funcionament de les portes frontals d'evacuació amb què compten tots els trens de les línies 9 i 10.

En les sessions s'està abordant la qüestió del manteniment dels metros, es fa un repàs dels indicadors amb què NOVA mesura les prestacions i la gestió de les xarxes, i es presenten els estudis realitzats l'últim any.

Portes d'andana verticals

Els assistents tindran l'oportunitat de fer avui divendres una segona visita tècnica, en aquesta ocasió a les portes d'andana verticals instal·lades de manera experimental a l'estació de Can Cuiàs, de la línia 11.

A la reunió anual de NOVA hi són presents, a banda de TMB, representants dels metros de Lisboa, Rio de Janeiro, Newcastle, Londres (DLR), Sydney, Washington DC, San Francisco, Dubai, Oslo, Vancouver, Nanjin, Buenos Aires, Mont-real, Brussel·les i Kuala Lumpur, més Madrid i París. A banda hi participen els experts de l'Imperial College de Londres, que s'ocupen de la coordinació permanent de tots dos grups.

Fundat el 1998, NOVA constitueix un fòrum estable en què operadors de metros de mida mitjana poden compartir experiències, comparar el rendiment, identificar les millors pràctiques i fomentar l'aprenentatge de les organitzacions que en són membres. Igual que en el grup CoMET, que integra metros grans, totes les activitats es duen a terme en un marc de confidencialitat, per facilitar l'intercanvi d'informació entre els membres.

Imatge
Un moment de la visita a l'estació Foc / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Explicació sobre el manteniment del material mòbil de les línies automàtiques / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Darrera modificació
divendres, setembre 27, 2019 - 11:36
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/visita-de-comunitat-de-metros-nova-l10-sud-taller-de-zal