Autor
Oriol Pàmies

Vídeo: així funciona el sistema intel·ligent de detecció d'avaries de portes dels trens

El projecte VA-RCM, recolzat per la Comissió Europea i en què participa TMB, ha difós un vídeo explicatiu de la prova pilot que du a terme al metro de Barcelona.

Com ja vam avançar mesos enrere, un tren de prova circula per la línia 3 de metro equipat amb un sistema innovador de control de l'obertura de portes per reduir-ne les fallades, com una de les aplicacions pràctiques del programa europeu de foment de la recerca i la innovació Horitzó 2020. El projecte, anomenat VA-RCM, l'impulsa un consorci internacional del qual forma part TMB i compta amb finançament europeu.

En un vídeo explicatiu (en anglès), enregistrat principalment a les instal·lacions de Metro de Barcelona, es destaca la importància de la fiabilitat de les portes dels trens com a element clau per elevar la disponibilitat i la qualitat del servei. I es descriu com el consorci VA-RCM ha creat un sistema que fa servir tècniques avançades d'anàlisi de la vibració mitjançant algoritmes per fer una avaluació precisa de l'estat de funcionament de les portes del tren i comunicar qualsevol anomalia del subsistema molt abans que es produeixi l'avaria.

Els operadors ferroviaris, com TMB, i els fabricants de trens de passatgers es beneficiaran del sistema VA-RCM, que millorarà el funcionament de les portes dels trens, reduirà l'índex d'avaries i els retards en el servei, a més de rebaixar els costos de manteniment.

Darrera modificació
divendres, agost 16, 2019 - 12:56
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/video-aixi-funciona-sistema-intelligent-de-deteccio-davaries-de-portes-trens